Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος: Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών, καθώς και νέο εκλογικό νόμο για τις βουλευτικές εκλογές, που θα προβλέπει την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ξεκαθαρίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Τονίζει παράλληλα ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιώσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να του αναθέσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Αναλυτικά ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Καλημέρα! Ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος αρχίζει σήμερα. Τέσσερα χρόνια με την ευθύνη της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του μεταρρυθμιστή πολιτικού του μέτρου και της λογικής ,που πανάξια έγινε αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός. Στρατηγική ενότητας,ανανέωσης,διεύρυνσης της παράταξης .
Μέσα από πολλές μάχες αποδείχθηκε νικηφόρα και συμπαγής ,δίνοντας αυτοπεποίθηση στον κόσμο της ΝΔ.
Από σήμερα αναλαμβάνω τις ευθύνες του υπουργείου εσωτερικών.Θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω και αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού. Στόχος,η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών,η ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης ,ο νέος εκλογικός νόμος που θα υλοποιήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Σκληρή δουλειά,διαφάνεια και αποτελέσματα για την πατρίδα μας.
Αυτό είναι το χρέος μας!».

Και στην τελετή παράδοσης – παραλαβής

Νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών, καθώς και νέο εκλογικό νόμο για τις βουλευτικές εκλογές, που θα προβλέπει την κατάργηση της απλής αναλογικής και θα δίνει τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους προανήγγειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η προώθηση στο πρώτο κιόλας νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου, των απαραίτητων νομοθετικών παρεμβάσεων ώστε «να αντιμετωπιστούν προβλήματα που γεννά η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σεβόμενοι τις συνταγματικές προβλέψεις».

«Όλοι οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης», διαβεβαίωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, «θα νιώσουν την αγάπη, τον σεβασμό και την έμπρακτη βοήθεια του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κυβέρνησης».

Η άλλη προτεραιότητα του υπουργείου, είπε, είναι η κατάρτιση και ψήφιση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, προκειμένου να αντικατασταθεί ο νόμος της απλής αναλογικής, ενώ παράλληλα θα παρέχεται η ευχέρεια στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024