Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα μέτρα: Τα ασυμβίβαστα για υπουργούς και υφυπουργούς - Καταργούνται 33 γενικές γραμματείες

Τα πρώτα μέτρα: Τα ασυμβίβαστα για υπουργούς και υφυπουργούς – Καταργούνται 33 γενικές γραμματείες

Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης

Την Τετάρτη θα γίνει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο νέος πρωθυπουργός θα αναλύσει στους υπουργούς τον τρόπο που θα πρέπει να δουλέψουν και τις προτεραιότητες που θα βάλουν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα περιγραφεί από τον πρωθυπουργό ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης.

* Κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

* Θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Πρωϊνός καφές

Ακόμη οριστικοποιήθηκε η σύνθεση του λεγόμενου «πρωινού καφέ», δηλαδή της ομάδας που υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάζει κάθε πρωί για να καθορίσει την επικοινωνιακή ατζέντα και να καταγράψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο  Άκης Σκέρτσος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Ζούλας.

Sports in

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας έναν πολύ ιδιαίτερο... μύθο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024