ΠΑΓΝΗ: Χωρίς κλιματισμό σε συνθήκες καύσωνα νοσηλεύονται οι ασθενείς
«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη», καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
Τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας σε συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες λόγω προβλήματος που έθεσε εκτός λειτουργίας 6 συστήματα κλιματισμού,καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, “ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο”», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
-Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού του Νοσοκομείου. Να σταματήσει η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών.
-Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων.
«Έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται», δηλώσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο.
Το σωματείο εργαζομένων πάντως στην ανακοίνωση, ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως λένε, η έγκριση για πίστωση έγινε στις 12 Ιουνίου.
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442