Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Megane R.S. Trophy-R 2020: O άρχοντας του δαχτυλιδιού

Renault Megane R.S. Trophy-R 2020: O άρχοντας του δαχτυλιδιού

H νέα και πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μικρομεσαίου hatchback η οποία και είναι υπεύθυνη για την επιστροφή του τίτλου του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου του Nurburgring στη Renault, συστήνει τα χαρακτηριστικά που το οδήγησαν στην κορυφή της Πράσινης Κόλασης και στα οποία σημειωτέον δεν περιλαμβάνεται αύξηση ισχύος.

Λίγο μετά την επικράτηση του στην Πράσινη Κόλαση, όπου το Megane R.S. Trophy-R σημείωσε νέο ρεκόρ για την κατηγορία των εμπροσθοκίνητων hot-hatch παραγωγής με χρόνο επτά λεπτών και 40,1 δευτερόλεπτων, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν την έκδοση στην κορυφή του Nurburgring.

Το Trophy-R αξιοποιεί  τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,8 λίτρων του «απλού», αν μπορεί κανείς να το αποκαλέσει έτσι, RS 300 Trophy, ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής κινώντας αποκλειστικά τον μπροστινό άξονα με την συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Η μόνη διαφοροποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στο κινητήριο σύνολο σε σχέση με το RSW 300 Trophy είναι η αντικατάσταση του συστήματος εξαγωγής με ένα νέο της Akrapovic.

Έτσι, κυρίως υπεύθυνη για την νέα επίδοση του Trophy R ήταν η εμμονή των μηχανικών της RenaultSport στην αφαίρεση βάρους οι οποίοι και κατάφεραν να το περιορίσουν κατά 130 κιλά με βελτιώσεις στο πλαίσιο, το αμάξωμα αλλά και το εσωτερικό.

Για την ακρίβεια, η έκδοση Trophy-R διαθέτει καπό, αεροδυναμικό διαχύτη και μπροστινά καθίσματα από ανθρακονήματα, έναν ελαφρύτερο πίσω άξονα που εξελίχθηκε ειδικά για την περίσταση, λιγότερη ηχομόνωση και μια χαμηλού βάρους μπαταρία. Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί ενώ υπό το σκεπτικό της λιτότητας, η oθόνη του infotainment έχει αντικατασταθεί από μικρότερη 7,0 ιντσών.

Εκτός από την αυστηρή δίαιτα στην οποία έχει υποβληθεί, το Trophy-R διαθέτει και μια νέας γεωμετρίας ανάρτηση με διαφορετική γωνία camper και αμορτισέρ της Ohlins. Το παζλ αναβαθμίσεων συμπληρώνουν το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, τα νέα στοιχεία ενίσχυσης του πλαισίου, το σύστημα πέδησης της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και το οποίο προαιρετικά μπορεί να συμπληρωθεί και με κεραμικά δισκόφρενα.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στην αεροδυναμική με τις διαφοροποιήσεις να έχουν εστιάσει στο μπροστινό τμήμα με τον ανασχεδιασμό του splitter και των τμημάτων κάτω από το αυτοκίνητο με στόχο την ομαλή ροή του αέρα προς τον αεροδυναμικό διαχύτη του πίσω τμήματος. Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό βελτιστοποίησης της αεροδυναμικής έχουν ενσωματωθεί στο διαχύτη και οι απολήξεις της εξάτμισης, στοιχείο που σύμφωνα με την Renault ελαχιστοποιεί τους στροβιλισμούς, μεγιστοποιώντας την παραγόμενη κάθετη δύναμη.

Κάθε ένα από τα συνολικά 500 αντίτυπα θα είναι βαμμένο σε λευκή ιριδίζουσα απόχρωση και θα φέρει τα χαρακτηριστικά κόκκινα γραφικά και λεπτομέρειες. Την εικόνα θα συμπληρώνουν οι τροχοί ελαφρού κράματος με τις επίσης κόκκινες ζάντες και φυσικά τα λογότυπα της έκδοσης. Αντιστοίχως πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί και στο εσωτερικό όπου κυριαρχεί το μαύρο δέρμα Alcantara και οι κόκκινες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Renault Megane RS Trophy-R θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία από τον Αύγουστο με την προοπτική η διάθεση των περιορισμένων αντιτύπων του να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024