Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Copa America : Θέλημα... Ζεσούς η στέψη της Βραζιλίας

Copa America : Θέλημα… Ζεσούς η στέψη της Βραζιλίας

Με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή (πριν αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη) η Βραζιλία νίκησε 3-1 το Περού και κατέκτησε το Copa America για 9η φορά στην ιστορία της

Ήταν θέλημα… (Γκάμπριελ) Ζεσούς η στέψη της Βραζιλίας. Ο άσος της Μάντσετσρε Σίτι είχε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή στη νίκη 3-1 επί του Περού στον τελικό του Copa America.

Αποβλήθηκε βέβαια στο 70′, αλλά είχε βάλει τις βάσεις για την 9η κατάκτηση του τίτλου από τη Σελεσάο (η προηγούμενη το 2007) που σφραγίστηκε με το εύστοχο πέναλτι του Ρισάρλισον στο φινάλε.

Ας ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι της αναμέτρησης που δεν είχε σχέση με το επιβλητικό 5-0 των Βραζιλιάνων επί των Περουβιανών που καταγράφηκε στη φάση των ομίλων. Ένας τελικός όμως, έχει πάντα διαφορετική βαρύτητα και οι Περουβιανοί αποδείχτηκαν δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Στο 15′ έγινε το 1-0, με φανταστική ενέργεια του Ζεσούς που μ’ ένα άδειασμα και ασίστ στον Έβερτον του έδωσε πάρε βάλε το τέρμα.

Στο 41ο λεπτό, το Περού κέρδισε πέναλτι, ο Γκερέρο δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ…

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε η άμεση απάντηση με τον Ζεσούς να πλασάρει ιδανικά (ύστερα από ασίστ του Αρτούρ) για το 2-1.

Στην επανάληψη, η πρώτη αξιοσημείωτη φάση, ήρθε στο 70′ με την αποβολή του σκόρερ (με δεύτερη κίτρινη). Έκτοτε το Περού πίεσε κυνηγώντας το θαύμα.

Στο 87ο λεπτό όμως, το όνειρο έσβησε. Η Βραζιλία κέρδισε πέναλτι με όμορφη ενέργεια του Έβερτον τον οποίο έσπρωξε ο Ζαμπράνο και ο Ρισάρλισον που ανέλαβε την εκτέλεση «έγραψε» το τελικό 3-1!

Η Βραζιλία έφτασε έτσι στη νίκη και στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα για 9η φορά στην Ιστορία της, ενώ έχει να επιδείξει 5 στα 5 ως οικοδέσποινα από το 1919 μέχρι σήμερα.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Σάντρο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Κασεμίρο, Αρτούρ, Ζεσούς, Κουτίνιο (76′ Μιλιτάο), Έβερτον (90′ Άλαν), Φιρμίνο (75′ Ρισάρλισον).

Περού (Γκαρέτσα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια (82′ Γκονζάλες), Γιοτούν (78′ Ρουϊντίας), Καρίγιο (86′ Κόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024