Ένα από τα ευχάριστα μηνύματα που έβγαλε η κάλπη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν ότι οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρύσης Αυγής και με τη στάση τους το τοποθέτησαν εκεί που του αξίζει. Στο πολιτικό περιθώριο.

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα ήταν απόντες από την προεκλογική περίοδο καθώς αρκετοί από αυτούς ήταν απασχολημένοι με τη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη.

Η πτώση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν έγινε εν μία νυχτί. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι ένας μέρος των ψηφοφόρων που είχε δώσει ποσοστό κοντά στο 7% στις εθνικές εκλογές του 2015, άρχισε να γυρίζει την πλάτη στα «μπουμπούκια» της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή έλαβε 4,87% το οποίο μεταφραζόταν σε 275.734 ψήφους.

Στις χθεσινές εκλογές, η Χρυσή Αυγή απέσπασε το 2,93% των ψήφων, όταν τον Σεπτέμβρη  του 2015 όταν και είχε λάβει 6,99% με 18 έδρες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πέρα από τα ποσοστά,  και ο αριθμός των ψηφοφόρων που έδωσαν ψήφο στη ΧΑ.

Χθες  έλαβε 165.696 ψήφους από 379.722 πριν από μία τετραετία ενώ αν συγκρίνουμε τους αριθμούς σε σχέση με τις πρόσφατες ευρωεκλογές, το νεοναζιστικό μόρφωμα έχασε 110 χιλιάδες ψηφοφόρους μέσα σε μόλις 1,5 μήνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr