Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βελόπουλος: Οι «επιστολές του Ιησού» μπαίνουν και στη Βουλή

Βελόπουλος: Οι «επιστολές του Ιησού» μπαίνουν και στη Βουλή

Στη Βουλή μπαίνει για πρώτη φορά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση, έχοντας συγκεντρώσει σύμφωνα με το ΥΠΕΣ 3,7%.

Στη Βουλή μπαίνει για πρώτη φορά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση, έχοντας συγκεντρώσει σύμφωνα με το ΥΠΕΣ 3,7%.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 99,87%, η Ελληνική Λύση εκλέγει 10 βουλευτές.

Σε δηλώσεις του στον ANT1 το βράδυ των εκλογών ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ σημείωσε πως το κόμμα του «μεγάλωσε» με τη δουλειά που έκανε σε όλη την Ελλάδα, ενώ αντιστάθηκε και στον πόλεμο που δέχθηκε από τα άλλα κόμματα.

«Δεν είμαστε δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Βελόπουλος, σημειώνοντας πως βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την Ελλάδα και τους πολίτες της.

«Να δούμε τι έργο θα προσφέρει η ΝΔ, γιατί έχω αμφιβολίες για πολλά από τα στελέχη της. Εμείς θα είμαστε στη Βουλή για να προστατεύσουμε τους Έλληνες από συμπεριφορές που πιθανόν θα τους βλάψουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πάντως όσο κι αν αρνείται ο Κυριάκος Βελόπουλος πως ουδέποτε είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, αλλά υποδεικνύουν οι δηλώσεις του στο παρελθόν καθώς και οι πράξεις του πριν βγει στο πολιτικό προσκήνιο.

Ποιος ξεχνά άλλωστε τις δηλώσεις του την περίοδο των ευρωεκλογών πως τα «πολύ ναζιστικά με βρίσκουν πολύ αντίθετο»  καθώς και «τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τους θέλω κι εγώ. Να σκεφτούν ελληνικά»…

Επίσης ο Βελόπουλος ποτέ δεν είχε κρύψει πως είναι θαυμαστής των Σαλβίνι και Ορμπάν, ενώ το όραμα του είναι μία Ευρώπη, «χριστιανική» και «χωρίς ισλαμιστές».

Ποτέ δεν είχε κρύψει ακόμη και την επιθυμία του για μεταφορά των μεταναστών σε… πλοία τα οποία θα φυλάσσονται για να προστατευτούν οι άλλοι από τις… ασθένειες.

Βέβαια πέρα από τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω, τα οποία όπως αποδεικνύεται αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις, ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα.

Ξεκίνησε ως βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Υποστήριξε την συγκυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου στην οποία συμμετείχε και το ΛΑΟΣ.

Από το ΛΑΟΣ αποχώρησε στις 20 Μαΐου 2012 διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά οπαδών του κόμματος σε πρώην βουλευτές.

Αμέσως μετά προσχώρησε στη ΝΔ χωρίς να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες και… τελικά ο Βελόπουλος αποχώρησε από τη ΝΔ και έγινε πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση.

Αυτό που συζητήθηκε περισσότερο απ΄όλα βέβαια δεν είναι το πολιτικό του παρελθόν, αλλά οι δήθεν επιστολές του Ιησού που πωλούσε στην τηλεόραση.

Πουλώντας από τις λεγόμενες επιστολές του Ιησού, μέχρι κρέμες  και οδοντόβουρτσες από το Άγιο Ορος, ο Κυριάκος Βελόπουλος ακόμη και τώρα επιμένει πως αυτό που έλεγε δεν ήταν fake news και στέλνει όποιον τον αμφισβητεί στη Μονή Διονυσίου, δηλώνοντας πως έχει σπουδάσει αρχαιολόγος και γνωρίζει «καλύτερα» απ’ όλους.

Το θέμα πήρε μάλιστα τόσο μεγάλη τροπή που ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον είχε αδειάσει.

Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επισημάνει με ανακοίνωσή τους πως «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας».

Οι προκλητικές δηλώσεις του κατά την προεκλογική περίοδο δεν σταμάτησαν εκεί.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης είχε προτείνει να χτιστεί ναρκοπέδιο στον Έβρο.

«Πρώτον, θα έκανα τείχος στον Έβρο και ναρκοπέδια στον Έβρο. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Ευρώπη. Θα προστατεύσω τα σύνορά μου για έναν και μόνο λόγο. Γιατι εγώ κινδυνεύω απο την Τουρκία» είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Όσον αφορά την εικόνα του; Αυτό που είδαν κυρίως οι τηλεθεατές και ψηφοφόροι κατά την προεκλογική περίοδο ήταν τον δήθεν «τσαμπουκά» του.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε φύγει από το πάνελ της Έλλη Στάη, διαμαρτυρόμενος πως δεν έχει χρόνο και χώρο για να μιλήσει, ενώ  ήταν και πρωταγωνιστής σε φραστικό επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Θανάση Λυρτσογιάννη στο Kontra Channel.

Παρ΄όλα αυτά… τα fake news, τα σόου χωρίς προηγούμενο και τις ακραίες θέσεις, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ακόμη 10 βουλευτές του μπαίνουν στην Βουλή.

Ευτυχώς οι θέσεις των Χρυσαυγιτών στο Κοινοβούλιο θα μείνουν «κενές» αυτή τη φορά.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024