Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη Δευτέρα το μεσημέρι ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αύριο, Δευτέρα, στη 1:00 θα ορκιστεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό από την Πειραιώς. Θα ακολουθήσει η παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου. Ο Ερντογάν, ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΔ για τη συντριπτική νίκη του.

Μετά την καθαρή νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, ξεκινά αύριο, Δευτέρα το πρωί, η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο, Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί και αργότερα στη 1:00 θα ορκιστεί πρωθυπουργός, όπως έγινε γνωστό από την Πειραιώς.

Της ορκωμοσίας θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να παραδίδει «τα κλειδιά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του.

Την ίδια μέρα, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινωθεί και το νέο υπουργικό σχήμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από τον Ερντογάν τα πρώτα συγχαρητήρια

Όπως επίσης έγινε γνωστό από την Πειραιώς, ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΔ για τη συντριπτική νίκη του και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο του ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Τουρκίας και τόνισε ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, επωφελή και για τους δύο λαούς.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024