Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση η Ρακέτε: Κάνει αγωγή στον Σαλβίνι

Στην αντεπίθεση η Ρακέτε: Κάνει αγωγή στον Σαλβίνι

Η Καρόλα Ρακέτε, η καπετάνισσα που αψήφησε τις ιταλικές αρχές και οδήγησε πλοίο με μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ματέο Σαλβίνι

Η Κάρολα Ρακέτε, η Γερμανίδα καπετάνισσα του Sea Watch που παρέκαμψε τον αποκλεισμό των ιταλικών αρχών και οδήγησε πλοίο με μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, περνάει στην αντεπίθεση.

Η Καρόλα Ρακέτε κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. «Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Ματέο Σαλβίνι», ανέφερε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί.

«Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Ρακέτε τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Σαλβίνι. Με την αγωγή αυτή, η Κάρολα θέλει να στείλει ένα μήνυμα πως όταν κάποιοι «πονέσουν» στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της 31χρονης Ρακέτε, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση για το «έγκλημά» της να αντισταθεί στις δημόσιες ιταλικές αρχές. «Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Κάρολα είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται» συμπλήρωσε.

Επιθετική ήταν η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι μέσω Twitter, με αφορμή της δηλώσεις του δικηγόυρου της Ρακέτε.  «Παραβιάζει το νόμο, επιτίθεται στα ιταλικά πλοία και μετά μου κάνει αγωγή. Δεν με τρομάζουν οι μαφιόζοι, πόσω μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμονούστρια. Φιλάκια!», έγραψε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024