Η Κάρολα Ρακέτε, η Γερμανίδα καπετάνισσα του Sea Watch που παρέκαμψε τον αποκλεισμό των ιταλικών αρχών και οδήγησε πλοίο με μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, περνάει στην αντεπίθεση.

Η Καρόλα Ρακέτε κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. «Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Ματέο Σαλβίνι», ανέφερε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί.

«Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Ρακέτε τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Σαλβίνι. Με την αγωγή αυτή, η Κάρολα θέλει να στείλει ένα μήνυμα πως όταν κάποιοι «πονέσουν» στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της 31χρονης Ρακέτε, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση για το «έγκλημά» της να αντισταθεί στις δημόσιες ιταλικές αρχές. «Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Κάρολα είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται» συμπλήρωσε.

Επιθετική ήταν η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι μέσω Twitter, με αφορμή της δηλώσεις του δικηγόυρου της Ρακέτε.  «Παραβιάζει το νόμο, επιτίθεται στα ιταλικά πλοία και μετά μου κάνει αγωγή. Δεν με τρομάζουν οι μαφιόζοι, πόσω μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμονούστρια. Φιλάκια!», έγραψε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

Γράψτε το σχόλιό σας