Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ρωμαϊκή» φιέστα με στρατιωτική παρέλαση έστησε ο Τραμπ

«Ρωμαϊκή» φιέστα με στρατιωτική παρέλαση έστησε ο Τραμπ

Τιμητικές διελεύσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από αεροσκάφη των Πεζοναυτών, του Ναυτικού, αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ, του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και του ακροβατικού σμήνους «Blue Angels», που έκλεισε την προεδρική ομιλία

Άρματα μάχης παρατάχθηκαν στους δρόμους της κεντρικής Ουάσινγκτον, ενώ μαχητικά αεροσκάφη «κατέκτησαν» τον ουρανό της αμερικανικής πρωτεύουσας στην Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Τιμητικές διελεύσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από αεροσκάφη των Πεζοναυτών, του Ναυτικού, αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ, του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και του ακροβατικού σμήνους «Blue Angels», που έκλεισε την προεδρική ομιλία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην ίδρυση των ΗΠΑ και στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε την εφευρετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κι έγινε -για πρώτη φορά- στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, ο μοναδικός αμερικανός πρόεδρος που προσπάθησε να ενσωματώσει τον εαυτό του, στον (παραδοσιακά) ακομμάτιστο εορτασμό της 4ης Ιουλίου, ως Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Ουάσιγκτον.

Οι επικριτές του τον κατηγόρησαν ότι πήρε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και ότι πολιτικοποίησε μια παραδοσιακά μη πολιτική γιορτή. Οι υποστηρικτές του απαντούν ότι απλώς επέδειξε την αγάπη του για την πατρίδα του και τον στρατό της.

«Γιορτάζουμε την Αμερική» τόνισε η Σάιρικ φορώντας ένα καπελάκι του μπέιζμπολ, το οποίο έγραφε «Τραμπ 2020».

Η ίδια και οι φίλοι της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, φορούσαν μπλουζάκια και καπέλα που προωθούσαν την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει λόγος να διαμαρτύρονται για το φετινό σόου που οργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο στρατός μας προστατεύει» είπε η Ντέμπρα Ντίκσον, πολλά μέλη της οικογένειας της οποίας είναι στρατιωτικοί.

Λίγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά κάτοικοι της συνοικίας Κάπιτολ Χιλ πραγματοποίησαν τη δική τους, πολύ μικρότερη παρέλαση χθες το πρωί και πολλοί δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στους εορτασμούς του Τραμπ.

«Φέτος δεν θα πάμε» είπε η Ιρίνα, μία κάτοικος της περιοχής που συνήθως παρακολουθεί με τα δύο μικρά παιδιά της τη συναυλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου στο Καπιτώλιο και το σόου με τα πυροτεχνήματα.

«Αυτή είναι η γιορτή που ενώνει όλους τους Αμερικάνους, όμως φαίνεται ότι δυστυχώς σήμερα αυτό δεν θα συμβεί» πρόσθεσε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024