Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέκρυβε πληροφορίες από τον Μπόρις Τζόνσον η Μέι

Απέκρυβε πληροφορίες από τον Μπόρις Τζόνσον η Μέι

Η Ντάουνινγκ Στριτ και οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Τζόνσον θα μπορούσε να κρατήσει απόρρητες τις ευαίσθητες πληροφορίες που θα μάθαινε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις, το 2016.

Την επιχείρηση απόκρυψης ευαίσθητων πληροφοριών από τον Μπόρις Τζόνσον την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών, αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Σύμφωνα με αυτά, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Τζόνσον θα μπορούσε να κρατήσει απόρρητες τις ευαίσθητες πληροφορίες που θα μάθαινε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις, το 2016.

Επιπλέον, η κυβέρνηση οργάνωνε ιδιωτικές συναντήσεις και συζητούσε ορισμένα ευαίσθητα θέματα χωρίς να προσκαλεί σε αυτές τον Τζόνσον. Ο λόγος, σύμφωνα με το BBC, ήταν ότι η Μέι δεν τον εμπιστεύοταν ότι θα αποσιωπούσε ορισμένες πληροφορίες.

Η σχέση των δύο πολιτικών ήταν τεταμένη ήδη από την εποχή που ο Τζόνσον ήταν δήμαρχος του Λονδίνου και η Μέι υπουργός Εσωτερικών. Ο τότε δήμαρχος την εξόργισε αποκαλύπτοντας κατά λάθος εμπιστευτικές πληροφορίες πριν από την ώρα που επρόκειτο να ανακοινωθούν.

Ο ίδιος ο Τζόνσον πάντως –το φαβορί για να αναλάβει την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος στη θέση της Μέι– απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι είχε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Η Ντάουνινγκ Στριτ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει θέματα που άπτονται των υπηρεσιών πληροφοριών και ότι η απόφαση της Μέι να διορίσει τον Τζόνσον στο Φόρεϊν Όφις αποδεικνύει ότι τον εμπιστευόταν.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024