Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόλαση φωτιάς με τρία μεγάλα μέτωπα στον δήμο Κύμης Αλιβερίου (εικόνες)

Κόλαση φωτιάς με τρία μεγάλα μέτωπα στον δήμο Κύμης Αλιβερίου (εικόνες)

Δυο νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε περιοχές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου από το μεσημέρι της ίδιας μέρας μαίνεται και άλλη μεγάλη πυρκαγιά.

Δυο νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε περιοχές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου από το μεσημέρι της ίδιας μέρας μαίνεται και άλλη μεγάλη πυρκαγιά.

Δύσκολη νύχτα

Παρότι δεν κινδυνεύουν, προς το παρόν, κατοικημένες περιοχές και οι άνεμοι δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί, η νύχτα θα είναι μεγάλη και δύσκολη καθώς, όπως λένε από την Πυροσβεστική, το ανάγλυφο του εδάφους και το είδος της βλάστησης εμποδίζουν τη μετακίνηση και το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Οι δύο νέες πυρκαγιές, που ξέσπασαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, εκδηλώθηκαν στο Πυργί και τον Αγιο Γεώργιο του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Στο Πυργί, καίγεται δασική έκταση που αποτελείται από πουρνάρια και ξερόχορτα ενώ στον Αγιο Γεώργιο είναι πιο πυκνή η βλάστηση με πουρνάρια αλλά και πεύκα.

Ισχυρές δυνάμεις

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ και αναμένονται μέσα στη νύχτα ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε το χωριό Μακρυχώρι του ίδιου δήμου, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και από τότε καίει ανεξέλεγκτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο χωριό απειλήθηκε από δύο σημεία και οι πυροσβέστες απομάκρυναν τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή από εδάφους και αέρος έδιναν μεγάλη μάχη για να περιορίσουν την καταστρεπτική πορεία της πυρκαγιάς.

Μέτωπο 4 χιλιομέτρων

Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο 4 περίπου χιλιομέτρων και μέχρι να πέσει το φως της ημέρας επιχειρούσαν στην περιοχή τα εναέρια μέσα για να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία.

Συγχρόνως, 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 2 τμήματα πεζοπόρων από τη Λαμία, επιμένουν σε μία ξεχωριστή μάχη για να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν στο χωριό Θαρούνια.

Οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να περιορίσουν την ένταση της φωτιάς μέσα στη νύχτα, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται σε απόκρημνες περιοχές.

Στις παρυφές του χωριού

Η φωτιά ξεκίνησε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Μανίκια, όπου οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί, πάνω από 6 μποφόρ και με συχνές εναλλαγές κατευθύνσεων.

Πλησίασαν απειλητικά σε απόσταση 1 χλμ. το χωριό Μακρυχώρι, έχοντας μάλιστα αναπτύξει δύο μεγάλα μέτωπα. Τα επίγεια και τα εναέρια μέσα, με τη βοήθεια από μηχανήματα και υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέκοψαν την πορεία της.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, το μέτωπο της φωτιάς κινείτο προς το χωριό Θαρούνια και εκεί πλέον οι πυροσβέστες εστιάζουν τις προσπάθειές τους.

Μάλιστα, οι επίγειες δυνάμεις λίγο μετά τις 9 το βράδυ ενισχύθηκαν και με νέα πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία της φωτιάς σε κρίσιμα σημεία μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Τριφύλλη, «υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση στο χωριό Θαρούνια, ωστόσο η φωτιά είναι πολύ μακριά και το χωριό δεν απειλείται».

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024