Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα SUV άφιξη στην γκάμα των ολοένα και περισσότερων «μικρών» Mercedes-Benz δεν θα αποτελέσει εξαίρεση από τον «διπλό» AMG κανόνα που έχει δημιουργήσει η γερμανική φίρμα, δημιουργώντας, για κάθε νέο μοντέλο της compact γκάμας δύο διαφορετικές εκδόσεις επιδόσεων με τα διακριτικά 35 και 45, διευρύνοντας έτσι το δυνητικό κοινό του Affalterbach.

Αν και στην προκειμένη περίπτωση, με δεδομένη και την πρόσφατη αποκάλυψη των συμβατικών εκδόσεων της GLB, είναι αδύνατον να εξαχθεί συμπέρασμα για το κατά πόσο πρόκειται για την έκδοση 35 ή μια πρώιμη εμφάνιση της 45 χωρίς ορισμένα από τα στοιχεία που την ταυτοποιούν, όπως για παράδειγμα τις τραπεζοειδείς τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, η φροντίδα του βελτιωτικού οίκου της Mercedes στη συγκεκριμένη έκδοση είναι παραπάνω από σαφής.

Όπως και να έχει με την αριθμητική της ταυτότητα, το ουσιώδες σε αμφότερες τις περιπτώσεις των AMG εκδόσεων είναι η ισχύς τους. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον έχουμε να κάνουμε με την GLB 35, αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί σε 306 ίππους χάρη στην παρουσία του δίλιτρου turbο κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο αποτελεί την ισχυρότερη 45άρα έκδοση, τότε στα σπλάχνα της φιλοξενείται ένα νέος κινητήρας με κυβισμό 2,0 λίτρων και τέσσερις κυλίνδρους ο οποίος με βάση την πρόσφατη αποκάλυψη των A 45 και CLA 45 ΑΜG στο φεστιβάλ του Goodwood, θα είναι διαθέσιμος σε δύο διαμορφώσεις 387 και 421 ίππων, μεγέθη που τον καθιστούν τον ισχυρότερο του είδους του.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα η GLB 35 ΑΜG αναμένεται να προηγηθεί πραγματοποιώντας την πρεμιέρα της έως το τέλος της χρονιάς με την ισχυρότερη GLB 45, να έπεται το α΄εξάμηνο του 2020.