Η μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα την τελευταία στιγμή ενόψει των εθνικών εκλογών επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα «Stuttgarter Ζeitung» τονίζοντας πως αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ωφελήσει τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη».

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως με τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής «η βασιλεία του Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα θα τελειώσει».

«Ωστόσο», όπως επισημαίνει, «πολλοί κρατούμενοι στην Ελλάδα θα έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρωθυπουργό, αφού τους δίνει ελευθερία δράσης πολύ γρήγορα».

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Το τελευταίο εκλογικό δώρο του Τσίπρα» τονίζει πως «εκατοντάδες κρατούμενοι μπορούν να περιμένουν να αποφυλακιστούν τις επόμενες μέρες, χάρη στη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα που πρόωθησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από τις εκλογές».

«Μεταξύ των εν δυνάμει δικαιούχων της αμνηστίας», αναφέρεται, «θα μπορούσαν να είναι και οι κρατούμενοι τρομοκράτες. Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης το αρνείται αυτό, αλλά εισαγγελείς και πολιτικοί της αντιπολίτευσης διατυπώνουν σοβαρές ανησυχίες για το ζήτημα αυτό.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ανάμεσα στους δυνητικούς ευεργετηθέντες από την αλλαγή αυτή είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που εκτίει 17 φορές ισόβια και ο αρχιεκτελεστής της «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει τη διαμαρτυρία της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, αφού η αμνηστία φαίνεται να είναι προσαρμοσμένη στους τρομοκράτες. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ΝΔ κατηγορεί εδώ και καιρό τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν «παίρνει αποστάσεις» από την τρομοκρατία, ενώ τονίζεται το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος στις Ευρωεκλογές από τις ελληνικές φυλακές».

Γράψτε το σχόλιό σας