Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενί Σαφάκ : Συμφωνία Τουρκίας με Λιβύη σπάει τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου

Γενί Σαφάκ : Συμφωνία Τουρκίας με Λιβύη σπάει τον άξονα Ελλάδας – Κύπρου

«Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας και θα προκαλέσει σεισμό» γράφει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Επειγόντως συμφωνία Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας) για την ΑΟΖ, αγνοώντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, προτείνει ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ, υποστηρίζοντας ότι «τα 39.000 τ. χλμ που έκλεψε η Ελλάδα από τον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης στην πραγματικότητα περιέχουν και περιοχές που κλάπηκαν από την Τουρκία».

«Πώς έκλεψε η Ελλάδα»

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ διατείνεται ότι οι χώρες που βρίσκονται πίσω από τον Χαφτάρ της Λιβύης αυξάνουν την πίεσή τους εναντίον της Τουρκίας καθημερινώς.

Τα 34.000 τ. χλμ. που «έκλεψε» η Ελλάδα από τη Λιβύη

Ο τούρκος υποστράτηγος ανέφερε ότι μετά την πτώση Καντάφι η Λιβύη οδηγήθηκε σε χάος.

«Το 2014, η Ελλάδα είδαμε ότι έκλεψε από τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Λιβύης 39.000 τ. χλμ., εκμεταλλευόμενη την λεγόμενη υφαλοκρηπίδα της Κρήτης. Με βάση το διεθνές δίκαιο είναι αδύνατο η Κρήτη να πάρει τέτοιο θαλάσσιο χώρο από τη Λιβύη», είπε.

Επειγόντως συμφωνία

Υποστηρίζει επίσης ότι «ασφαλώς σήμερα η Λιβύη δεν ζητά λογαριασμό γι’ αυτό. Γιατί; Επειδή δεν έχουν πολεμικό ναυτικό. Η χώρα είναι κατακερματισμένη».

Ο Τζεμ Γκιουρντενίρ αναφέρει ότι επειγόντως πρέπει να συναφθεί συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων «επειδή πρέπει να πούμε ότι τα 39 τ. χλμ που κλάπηκαν από τη Λιβύη στην πραγματικότητα περιέχουν και περιοχές που κλάπηκαν και από την Τουρκία».

«Η σύναψη συμφωνίας με τη Λιβύη θα είναι μια τόσο σημαντική εξέλιξη ώστε θα προκαλέσει ‘σεισμό’ στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα είναι εφιάλτης.

«Πιόνι των ΗΠΑ»

Γι’ αυτό η στήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία είναι ενάντια στο καθεστώς Χαφτάρ – πιόνι των ΗΠΑ , δεν αποτελεί μόνο υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζουν τα Ηνωμένα Εθνη αλλά ταυτόχρονα και μια κίνηση που θα προστατεύσει το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο τούρκος εν αποστρατεία υποστράτηγος υποστηρίζει ότι το τουρκικό «ΥΠΕΞ πρέπει να αναζητήσει όλους τους τρόπους για να συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ», προσθέτοντας πως αν γίνει κάτι τέτοιο ο άξονας Κύπρου – Ελλάδας εναντίον Τουρκίας θα καταρριφθεί.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024