Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έχουν τα ρούχα συναισθηματική νοημοσύνη;

Έχουν τα ρούχα συναισθηματική νοημοσύνη;

Η Beatrice Sangster-Bullers ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη σε ρούχα τα οποία δείχνουν τα συναισθήματα όποιας και όποιου τα φορά

Η Beatrice Sangster-Bullers, απόφοιτος του Central Saint Martins, μιας από τις δύο πιο διάσημες σχολές μόδας στον κόσμο, ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη σε ρούχα τα οποία δείχνουν τα συναισθήματα όποιας και όποιου τα φορά.

View this post on Instagram

Easter Sunday with @pablodiprima ❤️

A post shared by B. SANGSTER (@beatricesangster) on

Στην κολεξιόν της, με επωνυμία «The Order of Singularity», η Sangster-Bullers συνδυάζει τεχνολογία AI με έξυπνα υλικά για να δημιουργήσει ενδύματα τα οποία διαθέτουν «συναισθηματική νοημοσύνη».

Αισθητήρες, ενσωματωμένοι στα ενδύματα, χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να χαρτογραφήσουν τη διανοητική/συναισθηματική κατάσταση αυτού που τα φορά. Ο οποίος, στη συνέχεια, μπορεί να επιλέξει την εικόνα που θα προβάλει στο ένδυμα, ανάλογα με το θυμικό του, γεγονός που του επιτρέπει να μεταδώσει, οπτικά, στην επιφάνεια του ενδύματός του, τα συναισθήματά του.

Η απόφοιτος του Central Saint Martins βάσισε την κολεξιόν της στην έννοια της «technological singularity», της «τεχνολογικής μοναδικότητας», της θεωρίας δηλαδή ότι κάποια μέρα τον άνθρωπο θα υπερκεράσουν μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την απόφοιτο, η κολεξιόν εκφράζει ανησυχία για την πρόοδο της τεχνολογίας και αποσκοπεί να συμβολίσει το τι σημαίνει να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας σε μια κοινωνία που αλλάζει ταχύτατα.

«Η κολεξιόν βασίζεται στην ιδέα ότι τα ενδύματα μπορεί να είναι προγραμματιζόμενη ύλη που σκέφτεται όπως σκεφτόμαστε εμείς, και μπορεί να ζει και να αισθάνεται όπως εμείς. Στην ιδέα του να ξανασκεφτούμε την ανθρώπινη κατάσταση στον σύγχρονο κόσμο» εξηγεί η σχεδιάστρια μόδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024