Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αναστροφή του Στερεότυπου»: Μία άλλη όψη της Συρίας

«Αναστροφή του Στερεότυπου»: Μία άλλη όψη της Συρίας

Η χώρα δεν είναι μόνον τόπος για πόλεμο αλλά και τόπος που έχει πλούσιο πολιτισμό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Προσπαθώντας να αντιπαλέψει την αρνητική εικόνα της Συρίας η οποία προβάλλεται σε όλον τον κόσμο, το στούντιο τέχνης ALya δημιούργησε ένα πρότζεκτ μεικτών μέσων, στο οποίο έδωσε την επωνυμία «Αναστροφή του Στερεότυπου».

https://www.instagram.com/p/BzFx7boFp6q/?utm_source=ig_web_copy_link

Xρησιμοποιώντας συνδυασμό φωτογραφίας, εγκαταστάσεων και βίντεο αρτ, η σειρά των έργων προτίθεται να αιχμαλωτίσει την καθημερινότητα στη Συρία και να δείξει ότι η χώρα δεν είναι μόνον τόπος για πόλεμο αλλά και τόπος που έχει πλούσιο πολιτισμό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Στο πρότζεκτ χρησιμοποιούν μπαλόνια ως σύνδεσμο: τα πολύχρωμα αντικείμενα, συνώνυμα της χαράς και της γιορτής, μεταδίδουν μια αίσθηση ελπίδας.

https://www.instagram.com/p/BzI6vCal3x_/?utm_source=ig_web_copy_link

Το «Αναστροφή του Στερεότυπου» ξεκινά με φωτογραφήσεις σε διάφορα μέρη. Η ολοκλήρωση της κάθε φωτογράφησης απαιτεί ώρες, περίπου 50 επίπεδα φωτογραφιών δίνουν την κάθε τελική φωτογραφία.

Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο εγκαταστάσεις με υλικά όπως παλιές τηλεοράσεις, τσιμεντένια μπλοκ, γυάλινα κουτιά, μπαλόνια και φώτα. Η πρώτη – φέρει την επωνυμία «Πολύ στερεότυπα κουτιά» – θέλει να αντιδράσει στην αρνητική κάλυψη από τον Τύπο των όσων συμβαίνουν εκεί: τα αντικείμενα είναι συσσωρευμένα το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα είδος πυραμίδας, αλλά μπαλόνια φέρνουν «φως».

https://www.instagram.com/p/BzT1Sh_p2S9/?utm_source=ig_web_copy_link

Η δεύτερη -«Ανεκτίμητο Μυαλό»- αποτελείται από μια κολόνα τσιμεντένιων μπλοκ με βιβλία και περιοδικά στην κορυφή της, τα οποία είναι η βάση ενός γυάλινου κουτιού (μέσα στο κουτί, φως και πολύχρωμα μπαλόνια).

Οι καλλιτέχνες του ALya θέλουν να διαδώσουν το μήνυμα ότι η Συρία δεν είναι απλώς μια χώρα με μιζέρια και κατεστραμμένα κτήρια, αλλά ένας τόπος για ευτυχία, ενθουσιασμό, δημιουργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024