Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Εύβοια.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο σημείο, ενώ ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων του Μακρυχωρίου από τον δήμο Κύμης.

Μιλώντας στο One Channel κάτοικος της περιοχής, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή «η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό του Μακρυχωρίου. Μάλλον καίγονται και σπίτια» είπε, προσθέτοντας πως οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τον οικισμό Μακρυχώρι.

Πρόσθεσε, δε, πως την ίδια ώρα κινδυνεύει και το διπλανό χωριό, τα Μανίκια, με τους ανέμους που πνέουν να μην είναι σταθεροί.

Νωρίτερα, μιλώντας στο One Channel, ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου και 4 αεροσκάφη.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μακρυχωρι Εύβοιας τώρα και με κατεύθυνση προς Θαρρούνια και τραχυλι λόγο των δυνατών ανέμων τα χωριά κινδυνεύουν τώρα

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Τώρα στο Μακρυχωρι Εύβοιας μέσα στο χωριό μεγάλη πυρκαγιά πρέπει να κινητοποιηθούν δυνάμεις το χωριό καίγεται

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου έξι μποφόρ, ωστόσο στο επιτελείο της Πυροσβεστικής υπάρχει ανησυχία καθώς υπάρχει πολλή καύσιμη ύλη στην περιοχή που έχει ξεσπάσει- τα ξερά χόρτα. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις δυόμισι το μεσημέρι.