Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
«Υπάρχει αρχική εκτίμηση, αλλά προσπαθούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την πτώση πυραύλου στα κατεχόμενα.
«Σε επαφή με άλλες χώρες»
Μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» του ACTIVE, ο υπουργός εξήγησε πως οι Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες και προσπαθεί να λάβει ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
«Το γεγονός ότι έγινε στις κατεχόμενες περιοχές, μας δυσκολεύει στην πλήρη διερεύνηση. Οταν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, τότε θα είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε υπεύθυνα και δημόσια για το τι ακριβώς έγινε», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Σχολιάζοντας το εάν η Κύπρος έχει αντιπυραυλικό σύστημα, ανέφερε πως «η ΚΔ έχει τη δυνατότητα αυτή», απλώς το πρωτόκολλο σε περιόδους ειρήνης προβλέπει πιο συγκεκριμένες διαδικασίες. «Η προσέγγιση είναι πολύ διαφορετική σε περίοδο ειρήνης, στην οποία βρισκόμαστε, και πολύ διαφορετική σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε.
«Δεν γνώριζαν ο ΟΗΕ και οι Βρετανοί»
Οσον αφορά αναφορές που κάνουν λόγο για μη αντίδραση εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών και των Βρετανικών Βάσεων, τόνισε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, δεν γνώριζαν για τον πύραυλο.
Ο κ. Χριστοδουλίδης σχολίασε και τη χθεσινή επίσκεψη Οζερσάι στα Βαρώσια. «Δεν υπάρχει πια λογική εξήγηση για τη χθεσινή του συμπεριφορά. Οι ενέργειές μας είναι σε εξέλιξη και είναι σε όλους γνωστό του τι πρεσβεύει ο κ. Οζερσάι» είπε.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!