Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καρφιά» Βαρουφάκη για Τσίπρα - Και εγώ έκανα λάθος που τον επέλεξα

«Καρφιά» Βαρουφάκη για Τσίπρα – Και εγώ έκανα λάθος που τον επέλεξα

Μιλώντας για την περίφημη διαπραγμάτευση που έγινε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τι κάνω

«Πυρά» προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «και εγώ έκανα λάθος που τον επέλεξα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ απαντώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι έκανε λάθος που εμπιστεύτηκε τον ίδιο για το υπουργείο Οικονομικών τόνισε.   «Για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό αυτός έκανε επιλογή με εμένα κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Μιλώντας για την περίφημη διαπραγμάτευση που έγινε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τι κάνω. «Το σχέδιο ήταν εν γνώσει του υπουργικού Συμβουλίου και του ελληνικού λαού».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι το γεγονός ότι φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό είναι απόρροια της αλλαγής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στο μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα του 2015 ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στις τράπεζες είναι χειρότερη από αυτή που ήταν το 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει λάθος στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση, είχε επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, δεν είναι αφελής σας διαβεβαιώ».

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέει για να προσθέσει. «Είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές, κατεβήκαμε στο λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους , και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό» επισήμανε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε δε στη στρατηγική της ρήξης λέγοντας ότι «αν η ρήξη μας βγάλει από το ευρώ θα είναι επιλογή μας», ενώ αποκάλεσε χαμένη την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024