Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέντε τραυματίες από νέα επίθεση στο αεροδρόμιο Αμπχα της Σ. Αραβίας

Πέντε τραυματίες από νέα επίθεση στο αεροδρόμιο Αμπχα της Σ. Αραβίας

Η επίθεση έγινε με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος την οποία εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του αεροδρομίου Αμπχα στη Σαουδική Αραβία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Επιβεβαίωσε η συμμαχία

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015, επιβεβαίωσε την επίθεση και πρόσθεσε ότι έγινε στις 00:35 της Τρίτης, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Οι Χούθι, οι οποίοι αναμετρώνται με τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που τις υποστηρίζει στη γειτονική Υεμένη, έχουν κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων στη σαουδαραβική επικράτεια.

Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι το κίνημα διεξήγαγε «μεγάλη επιχείρηση» εναντίον του αεροδρομίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες.

Και τον περασμένο μήνα

Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κίνηση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε.

Σύρος μετανάστης στη Σαουδική Αραβία σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε προηγούμενη επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του ίδιου αεροδρομίου. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Χούθι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024