Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος την οποία εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του αεροδρομίου Αμπχα στη Σαουδική Αραβία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Επιβεβαίωσε η συμμαχία

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015, επιβεβαίωσε την επίθεση και πρόσθεσε ότι έγινε στις 00:35 της Τρίτης, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Οι Χούθι, οι οποίοι αναμετρώνται με τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που τις υποστηρίζει στη γειτονική Υεμένη, έχουν κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων στη σαουδαραβική επικράτεια.

Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι το κίνημα διεξήγαγε «μεγάλη επιχείρηση» εναντίον του αεροδρομίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες.

Και τον περασμένο μήνα

Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κίνηση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε.

Σύρος μετανάστης στη Σαουδική Αραβία σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε προηγούμενη επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του ίδιου αεροδρομίου. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Χούθι.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας