Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Times, η οποία -επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους υψηλόβαθμους αξιωματούχους- έγραψε ότι αυτοί ανησυχούν ότι είναι «πολύ αδύναμος» για να γίνει πρωθυπουργός.

«Το θέμα αυτό έχει αναπόφευκτα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην αρχή της ουδετερότητας των δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς λειτουργίας της δημοκρατίας μας», έγραψε ο Κόρμπιν σε επιστολή του προς στον γενικό γραμματέα του δημοσίου Μαρκ Σέντγουιλ.

«Θα σας παρότρυνα να εξασφαλίσετε ότι θα υπάρξει μια ταχεία και ενδελεχής ανεξάρτητη έρευνα, παρά μια από το γραφείο των δημόσιων υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Κόρμπιν.

Η εφημερίδα Times έγραψε τον περασμένο μήνα ότι υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την υγεία του Κόρμπιν και προειδοποίησαν ότι μπορεί να αναγκαστεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, επειδή δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του «σωματικά ή διανοητικά».

«Η ιδέα ότι δημόσιοι λειτουργοί θα ενημερώνουν εφημερίδες κατά ενός εκλεγμένου πολιτικού, κατά μιας πιθανής κυβέρνησης είναι κάτι που θα έπρεπε να προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους», υπογράμμισε ο Κόρμπιν.

Ο 70χρονος επικεφαλής των Εργατικών σημείωσε ότι είναι «σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, υγιής και δραστήριος».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο