Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσική παρέμβαση για την τροπολογία Ρούμπιο-Μενέντεζ στο East Med Act

Ρωσική παρέμβαση για την τροπολογία Ρούμπιο-Μενέντεζ στο East Med Act

Το υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στην αμερικανική Γερουσία νομοσχέδιο, προκαλεί σειρά ερωτημάτων σε ό,τι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις στη συνεργασία της Ρωσίας με την Κύπρο, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Θεωρούμε οποιεσδήποτε προσπάθειες να τεθεί μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα ενώπιον τεχνητών διλημμάτων με ποιον θέλει να είναι – είτε με τη Μόσχα, είτε με την Ουάσιγκτον – ως κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για το νομοσχέδιο Ρούμπιο-Μενέντεζ.

Σειρά ερωτημάτων

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στην αμερικανική Γερουσία νομοσχέδιο, προκαλεί σειρά ερωτημάτων σε ό,τι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις στη συνεργασία της Ρωσίας με την Κύπρο.

Προστίθεται πως το νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης της κύπρο – αμερικανικής συνεργασίας περιέχει πρόνοια που στοχεύει άμεσα στη ρήξη της ρωσο – κυπριακής συνεργασίας.

«Η αρχή της μη ανάμιξης»

Η Ρωσία πάντα υποστηρίζει την αρχή της μη ανάμιξης στις σχέσεις μεταξύ άλλων χωρών. Θεωρούμε ότι και στο δικό μας μακροχρόνιο διάλογο με την Κύπρο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται, τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει αναφέροντας πως σε περίπτωση έγκρισης του εγγράφου αυτού πρόθεση είναι να λάβουμε σοβαρά υπόψη στη δική μας γραμμή εξωτερικής πολιτικής τις επιπτώσεις του.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024