Το θέμα της παράνομης μεταφοράς μεταναστών κατά το τελευταίο τρίμηνο τέθηκε στη συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στη Σάμο.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Διοικητές της 2ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Λιμενάρχες Λέσβου, Χίου και Σάμου, ο Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Πρεσβεία της Άγκυρας στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά είχε ανάλογη εκπροσώπηση από επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με παρουσία τόσο του Επικεφαλής όσο και των Περιφερειακών Διοικητών του Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι δύο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στο επιχειρησιακό πεδίο εστιάζοντας στις θαλάσσιες περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επέδειξαν διάθεση καλής συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Τουρκία» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας