Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ - Πώς οδηγήθηκε σε μία ακόμη... κωλοτούμπα

Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ – Πώς οδηγήθηκε σε μία ακόμη… κωλοτούμπα

Ο πρωθυπουργός σε μία αιφνιδιαστική κίνηση η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος ,  ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Στις 25 Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επιβάλει εμπάργκο στις εμφανίσεις των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα του ομίλου του ΣΚΑΙ. Χθες, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και αφού ο πρωθυπουργός έβλεπε όλο το προηγούμενο διάστημα να πέφτουν στο κενό όλες οι προσπάθειες του να κλείσει την «ψαλίδα» με τη ΝΔ προχώρησε σε μία κίνηση απελπισίας «αδειάζοντας» τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο πρωθυπουργός σε μία αιφνιδιαστική κίνηση η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος ,  ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση προκειμένου «να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας». Αν ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε, «αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».

Ο πανικός και οι σπασμωδικές κινήσεις του πρωθυπουργού αποδεικνύονται από το γεγονός ότι μέχρι και πριν λίγες ημέρες απειλούσε ότι θα κόψει από τη λίστα υποψήφιων βουλευτών όσους θα έσπαγαν το εμπάργκο κατά του ΣΚΑΙ.  Τελικά αποφάσισε πως παρά τα «fake news και το όργιο προπαγάνδας» για τα οποία κατήγγειλε νυχθημερόν τον δημοσιογραφικό όμιλο, θα δώσει αύριο Τρίτη συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης.

«Με πλησίασε ένας 60χρονος …»

Μπορεί να πέρασε ένας σχεδόν χρόνος από το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, μπορεί όλο αυτό το διάστημα ουδείς στο κόμμα του να κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφασή του, ωστόσο φαίνεται πως ένας 60χρονος άντρας που πλησίασε τον πρωθυπουργό στην Τρίπολη κατάφερε να του αλλάξει γνώμη. «Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί».

Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…». Του είπα δεν έχεις άδικο».

Με αυτό το πολύ ωραίο περιστατικό που περιέγραψε στο Facebook , ο κ. Τσίπρας θέλησε να εξηγήσει  τους λόγους για τους οποίους θα εκτεθεί στον ΣΚΑΙ προκαλώντας οργή σε αρκετούς υποψηφίους βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι έπρεπε να έχει αρθεί προ πολλού η απόφαση για το εμπάργκο.

 Πώς ξεκίνησε το εμπάργκο

Ήταν δύο ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις 25 Ιουλίου του 2018 εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την πληροφορία που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ περί σκέψεων του πρωθυπουργού να αποπέμψει υπηρεσιακά στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Αλλεργία» στην κριτική

Ήταν οι μέρες όπου τα κυβερνητικά στελέχη κάνοντας το ένα μετά το άλλο τραγικά λάθη τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο διαχείρισης της τραγωδίας, δεν άντεχαν την κριτική από μέσα ενημέρωσαν που τους επέρριπταν ευθύνες.

Λίγο αργότερα έρχεται και η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΚΑΙ με την οποία γίνεται λόγος «για ακατάσχετη προπαγάνδα, για συκοφαντίες και για ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης».

Από κοντά και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος βρήκε για άλλη μία φορά την ευκαιρία να απελευθερωθεί βγάζοντας προς τα έξω το πραγματικό του προσωπείο. «Το επικεφαλής βοθροκαναλο της διαπλοκής που αυτή την ώρα της μάχης ΕΠΙΤΗΔΕΣ μετέδωσε πως «καρατομείται η ηγεσία της Πυροσβεστικης»!!!!!!! θα συνεχίσει τις «εκπομπές» και την «ενημέρωση» της λάσπης της ψευτιάς και της χολής ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!!».

Ήταν ο ίδιος ο κ. Πολάκης ο οποίος μήνες αργότερα χωρίς ίχνος ντροπής προχωρούσε σε μία ακόμη ατυχή ανάρτηση με στόχο να στηρίξει την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και να βγάλει από πάνω της κάθε ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι και την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης σύγχρονης τραγωδίας στη χώρα.

«Ρένα Δούρου ακόμη να παραιτηθείς; Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρούς στη Καλιφορνια!!!!! Γιατι δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;;;» είχε δηλώσει προκαλώντας την οργή συγγενών θυμάτων στο Μάτι.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ

Η τελευταία φορά που έφτασαν έξω από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ υπουργοί της κυβέρνησης, ήταν λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Φάληρο στις 17 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, είχε φτάσει στο σημείο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία». Παρά το γεγονός ότι αρκετοί πίστευαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφάσιζε – με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα – να άρει το εμπάργκο διαψεύστηκαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς τότε για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΙ τόνιζε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024