Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Αρβανιτίδης: Μετάβαση στην κανονικότητα με προοδευτικό πρόσημο

Γιώργος Αρβανιτίδης: Μετάβαση στην κανονικότητα με προοδευτικό πρόσημο

Είναι καιρός να επανέλθουμε στη λογική διαγράφοντας την εικονική κανονικότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά έχουμε πληρώσει τις αυταπάτες τους, ως λαός. Για αυτό οι πολίτες στις 7 Ιουλίου έχουν πολλούς λόγους να ξανασυνδεθούν με την παράταξη των έργων και της λογικής, το Κίνημα Αλλαγής!

Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές και οι πολίτες θα κληθούν στις 7 Ιουλίου να κάνουν την κρίσιμη επιλογή. Η επιλογή της ΝΔ, στην οποία δεν βρίσκει κανείς – όσο και να αναζητήσει – ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009 και η οποία θέλει να εφαρμόσει τις ίδιες αποτυχημένες φορολογικές συνταγές εκείνης της εποχής, θα μας οδηγήσει σε νέες κοινωνικές ανισότητες. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τη μια θεωρεί ότι με τα προεκλογικά επιδόματα θα έρθει η ανάπτυξη και από την άλλη έχει υποθηκεύσει τον δημόσιο πλούτο στο Υπερταμείο και δεσμεύσει τη χώρα για υπερπλεονάσματα 3,5%, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία σε νέα στασιμότητα.

Κοινωνία και Οικονομία λοιπόν θα βγουν χαμένες από τη στήριξη και ενίσχυση του νέου εικονικού δικομματισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ενισχύοντας τις δυο όψεις των ίδιων αδιέξοδων πολιτικών αυτών των κομμάτων είναι σαν να ενισχύεται η μεγαλύτερη κακοδαιμονία του ελληνικού πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα 10 χρόνια της κρίσης, που δεν είναι άλλη από την ασυνεννοησία και την απροθυμία τους να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Η χώρα από το 2010 και μετά πλήρωσε ένα διαρκώς αυξανόμενο κόστος εξαιτίας αυτής της κοντόφθαλμης μικροκομματικής λογικής.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία να κατανοήσουν ότι η έξοδος από την κρίση δεν θα ερχόταν ούτε με τα Ζάππεια ούτε με το σχίσιμο των Μνημονίων. Η ανικανότητά τους αυτή δεν επέτρεψε στη χώρα μας να βγει νωρίτερα και οριστικά από την κρίση, όπως έγινε με άλλες χώρες. Οι τυχοδιωκτισμοί της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με τα δεξιά και άλλα στηρίγματά του κόστισαν στη χώρα χρόνο και χρήμα. Τώρα θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια και γεμάτοι ψευδαισθήσεις προσπαθούν να αλληλοσυγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Οι πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ αποκαλύπτουν ακριβώς αυτή τη συμπαιγνία.

Η οργή, η αγανάκτηση, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, στοιχεία στα οποία στήριξαν την ύπαρξή τους ολόκληρα κόμματα, που σβήστηκαν ή σβήνονται πλέον από τον πολιτικό χάρτη πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη λογική. Η λογική πρέπει να επιστρέψει σε όλα τα επίπεδα. Από τα κόμματα και τις ηγεσίες τους έως τον κάθε πολίτη που νιώθει την ευθύνη και την κρισιμότητα της επιλογής του. Η χρήσιμη επιλογή για τον τόπο είναι αυτή του Κινήματος Αλλαγής. Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, που κράτησε τη χώρα όρθια στα δύσκολα.

Ο χρόνος μας δικαίωσε, γιατί είπαμε αλήθειες. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ και είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα με προοδευτικό πρόσημο. Ξέρουμε τα λάθη και τι δεν πήγε σωστά. Εχουμε τις κατάλληλες προτάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Κύριο μέλημά μας η ανάσχεση της φυγής της νέας γενιάς στο εξωτερικό, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να θέλει να βγάλει εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Είναι καιρός να επανέλθουμε στη λογική διαγράφοντας την εικονική κανονικότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά έχουμε πληρώσει τις αυταπάτες τους, ως λαός. Για αυτό οι πολίτες στις 7 Ιουλίου έχουν πολλούς λόγους να ξανασυνδεθούν με την παράταξη των έργων και της λογικής, το Κίνημα Αλλαγής!

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024