Η πολυπληθέστερη από ποτέ γκάμα της A-Class πρόκειται να επεκταθεί και προς ακόμα μία νέα κατεύθυνση αποκτώντας μια έκδοση η οποία θα εστιάζει στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας αλλά και της ισχύος του πολυδιάστατου μικρομεσαίου των Γερμανών.

Ο λόγος για μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Η νέα έκδοση αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά Α250e και να συνδυάζει το νέο κινητήρα βενζίνης του 1,3 λίτρου απόδοσης 163 ίππων και 250 Nm ροπής με ηλεκτρικό μοτέρ ενσωματωμένο στο κιβώτιο και το οποίο θα προσθέσει στην εξίσωση ισχύος 103 ίππους και 300 Nm ροπής.

Το ηλεκτρικό μοτέρ θα τροφοδοτείται από μπαταρίες απόδοσης 15 kWh οι οποίες θα βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας στο γερμανικό μοντέλο τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με την ενέργεια των συστοιχιών ιόντων λιθίου για περίπου 60 χλμ.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κατά την ηλεκτρική λειτουργία η μέγιστη ταχύτητα θα διαμορφώνεται σε 140 χλμ./ώρα ενώ, οι χρόνοι επαναφόρτισης των μπαταριών αναμένεται να ανακοινωθούν στην πρεμιέρα του μοντέλου στη γερμανική έκθεση.

Επίσης, με δεδομένες τις προσφιλείς συνήθειες της γερμανικής φίρμας, το plug-in υβριδικό σύνολο δεν πρόκειται να περιοριστεί αποκλειστικά στην A-Class, βρίσκοντας σταδιακά διέξοδο προς όλες τις «μικρές» της Mercedes-Benz.