Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωή Κωνσταντοπούλου στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεθαμένο κόμμα, θα φαγωθούν μεταξύ τους

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεθαμένο κόμμα, θα φαγωθούν μεταξύ τους

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη πραγματοποίησε στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη πραγματοποίησε στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απέκλεισε κάθε συνεργασία, εν όψει των εθνικών εκλογών και τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας αποτελεί τη φωνή του λαού. Επίσης, αναφέρθηκε στην προεκλογική καμπάνια του κόμματός της, όπου σύμφωνα με την ίδια θέτει το ερώτημα: «Θέλεις ζωή στη Βουλή;», ως «μια υπενθύμιση του τι μπορούμε να κάνουμε». Αναφέρθηκε, δε, στην ανάρτησή της, με την οποία κατηγορούσε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι έκλεψαν τη γραμματοσειρά και τα τρίγωνα από τις διαφημίσεις της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Ήταν χιουμοριστική ανάρτηση» είπε σε αυτό το πλαίσιο και συμπλήρωσε πως «είναι αστείο που η ΝΔ πήρε τα τρίγωνα, μετά πήρε και τη γραμματοσειρά μας» για να καταλήξει «ας υπάρχει και λίγη δημιουργικότητα». Μιλώντας για τον ρόλο της ως προέδρου της Βουλής, υπογράμμισε ότι ήταν ένας πολύ σημαντικός ρόλος, καθώς και μια μεγάλη ευθύνη. Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δέχτηκε το κοινοβούλιο να μην ψηφίζει κανέναν νόμο αν δεν τον έχουν εγκρίνει οι δανειστές και έτσι καταργήθηκε ο δημοκρατικός ρόλος της Βουλής». Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα του 2015 είπε πως το «όχι» του δημοψηφίσματος έγινε «ναι» επειδή «ήταν γλυκός ο μισθός», ενώ, αναφερθείσα στις μαραθώνιες συνεδριάσεις της Βουλής κατά την ψήφιση του Μνημονίου που έφταναν μέχρι τις πρωινές ώρες τόνισε με χιουμοριστική διάθεση πως «αν μπορούσα θα τους κρατούσα και παραπάνω».

Ωστόσο, στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι τα Μνημόνια πέρασαν «με το έτσι θέλω των δανειστών και του Τσίπρα» ενώ οι βουλευτές που τα ψήφισαν, το έκαναν «χωρίς να τα διαβάσουν». Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση στα ΜΜΕ απάντησε πως πιστεύει στην ανεξάρτητη ενημέρωση, ωστόσο διευκρίνισε πως «τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα με την εκάστοτε εξουσία». Ειδική αναφορά έκανε και στην ΕΡΤ, για την οποία η ίδια αγωνίστηκε πάρα πολύ όταν έκλεισε επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. «Προδόθηκε ο αγώνας» είπε και συνέχισε «εγώ δεν έχω αγωνιστεί για μια ΕΡΤ κρατικό και κυβερνητικό φερέφωνο. Ούτε για μια ΕΡΤ που υπηρετεί κατά αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση».

«Είναι κρίμα όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλον αυτόν τον κόσμο που μαζευόταν κάθε μέρα στο προαύλιο» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου στην κρατική τηλεόραση υπάρχει «γραμμή και βούρδουλας». «Δεν είναι δυνατόν με τόσες πρωτοβουλίες που έχουμε κάνει 3 χρόνια τώρα και που έχουν παίξει τα περισσότερα κανάλια να μην βρήκαν κάτι να πουν στην ΕΡΤ» συμπλήρωσε. Αναφορικά με το ντιμπέιτ, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, ακόμα και εκείνων που τα κόμματά τους δεν βρίσκονται στη Βουλή, δίνοντας ως παράδειγμα το δικό της κόμμα, αλλά και αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου. «Εμείς ζητήσαμε επίσημα να συμμετάσχουμε στη διαδικασία» είπε μιλώντας εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας και συνέχισε «στη συνέχεια είδαμε να ακυρώνεται η τηλεμαχία». Ω

στόσο, προκάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να κάνει ντιμπέιτ με όσους πολιτικούς αρχηγούς μπορούν. Για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τις οποίες η ίδια έχει παλέψει πολύ τόνισε ότι «είναι στα όρια της υπονόμευσης η αξίωση αυτή». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «το θέμα είναι ορθάνοιχτο, όμως πρέπει κάποιος να τις διεκδικήσει». Στρέφοντας τα βέλη της στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως «αυτό που έκανε ο Τσίπρας με τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι εγκληματικό». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος «έφερε στη Βουλή το πόρισμα για τις αποζημιώσεις, μόνο όταν διατάχθηκε έρευνα».

Κληθείσα να σχολιάσει την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη πως είναι «ένα πεθαμένο κόμμα» καθώς και ότι «θα φαγωθούν μεταξύ τους» μετά την επικείμενη ήττα των εκλογών. «Κόμμα αχταρμά» χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, αφού «ο καθένας λέει τα δικά του και ο ένας αδειάζει τον άλλον» και εξέφρασε την άποψη πως «θα γίνει φύλλο και φτερό». Σε ερώτηση για το πού βρίσκει τα χρήματα η Πλεύση Ελευθερίας, κατέστησε σαφές ότι «είμαστε το μόνο κόμμα που κάνει καμπάνια χωρίς χρηματοδότηση, παρά μόνο τα χρήματα που βάζουν τα μέλη της».

Η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε και την κούρσα διαδοχής της Κομισιόν, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι διεργασίες στην Ευρώπη δεν αφορούν την Ελλάδα». Σε αυτό το πλαίσιο θυμήθηκε τον ρόλο του διαδραμάτισαν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι ευρωπαίοι κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος. «Είχαν τον εκβιαστικό ρόλο του θα κάνετε ότι θέλουμε εμείς, αλλιώς δεν θα έχετε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κλπ.» είπε και διερωτήθηκε «θυμάστε τον Τουσκ να λέει game over, τον Ντράγκι να αρνείται τη ρευστότητα» για να καταλήξει «έχουν όλοι εμπλοκή στο ελληνικό ζήτημα και κανένας από αυτούς δεν θα φροντίσει για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

Τέλος, απαντώντας σε μια προσωπική ερώτηση για το πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε πέντε χρόνια, απάντησε «όπως και σήμερα». «Ποτέ δεν φαντάστηκα κάπως τον εαυτό μου, πάντα πάλευα για αυτό που πίστευα και αυτό με έφερε σε διάφορες διαδρομές. Δεν έβαζα στόχο που θέλω να βρεθώ, έβαζα στόχο τι θέλω να κάνω» εξήγησε. «Ο στόχος μου είναι να μπούμε στη Βουλή, να σταματήσουμε την καταστροφή που έρχεται και να δημιουργήσουμε», ολοκλήρωσε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024