Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ προς Κιμ : Αν δεις αυτό το μήνυμα, θα ήθελα να σε συναντήσω…
Ευχάριστο στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση Τραμπ - Κιμ (AP)

Τραμπ προς Κιμ : Αν δεις αυτό το μήνυμα, θα ήθελα να σε συναντήσω…

«Αν ο πρόεδρος Κιμ της Βόρειας Κορέας δει αυτό το μήνυμα, μπορώ να τον συναντήσω στα Σύνορα/DMZ» αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε με tweet του σήμερα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να τον συναντήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, «απλώς για να του σφίξει το χέρι».

«Να του σφίξω το χέρι»

Ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας για τη σύνοδο του G20, πρόκειται να φτάσει στη Νότια Κορέα αργότερα σήμερα. Είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από εκεί την Κυριακή και να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.

«Οσο θα είμαι εκεί, αν ο πρόεδρος Κιμ της Βόρειας Κορέας δει αυτό το μήνυμα, μπορώ να τον συναντήσω στα Σύνορα/DMZ απλώς για να του σφίξω το χέρι και τον χαιρετίσω(;)!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε σε δημοσιογράφους: «Θα είμαστε εκεί και απλώς ρίχνω ένα δόλωμα, γιατί δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα. Μπορεί να μην βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα».

«Τα πηγαίνουν πολύ καλά»

«Αν είναι εκεί, θα δούμε ο ένας τον άλλον για δύο λεπτά, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό θα είναι πολύ καλό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτός και ο Κιμ «τα πηγαίνουν πολύ καλά».

Πριν την αναχώρησή του για τη σύνοδο του G20 ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε αναφέρει ότι δεν αναμένει να συναντηθεί με τον βορειοκορεάτη ηγέτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Χθες Παρασκευή, ο Στίβεν Μπίγκαν, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να διεξαγάγει εποικοδομητικές συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ για να προχωρήσει σε συμφωνία αποπυρηνικοποίησης που επέτυχαν οι δύο χώρες πέρυσι, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Εχει διακοπεί η διαπραγμάτευση

Ο Μπίγκαν επισήμανε στον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Λι Ντο Χουν ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να καταγράψει «ταυτόχρονη και παράλληλη» πρόοδο στη συμφωνία που επετεύχθη στην πρώτη σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη πέρσι, υπογράμμισε το νοτιοκορεατικό ΥΠΕΞ.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εγκαθιδρύσουν νέες σχέσεις και να συνεργαστούν για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Ωστόσο, την πρώτη συνάντηση της Σιγκαπούρης ακολούθησε το φιάσκο της δεύτερης συνόδου στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, όταν οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Εκτοτε, η διαπραγμάτευσή τους έχει πρακτικά διακοπεί και η ένταση ανεβαίνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πρόσφατη ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών ενίσχυσε τις ελπίδες για επανέναρξη των συνομιλιών.

«Συζήτηση στα παρασκήνια»

Την Τετάρτη, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έκανε λόγο για διεξαγωγή «συζητήσεων στα παρασκήνια» ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγιάνγκ για τη διεξαγωγή τρίτης συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Τραμπ και τον Κιμ.

Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι ο Κιμ του έστειλε κάρτα γενεθλίων και ο ίδιος του έστειλε σε αντάλλαγμα επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024