Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αργεντινή καθάρισε τη Βενεζουέλα, σούπερ ημιτελικός με Βραζιλία

Η Αργεντινή καθάρισε τη Βενεζουέλα, σούπερ ημιτελικός με Βραζιλία

Με τα γκολ των Μαρτίνες (10') και Λο Σέλσο (74΄) η Αργεντινή επικράτησε 2-0 της Βενεζουέλας 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα όπου θα κοντραριστεί με τη Βραζιλία

Μπορεί στην φάση των ομίλων να προβλημάτισε πολύ με την εικόνα της, πλέον όμως η Αργεντινή δείχνει να φορμαρίζεται την κατάλληλη στιγμή. Η «αλμπισελέστε» επικράτησε με 2-0 της Βενεζουέλας στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Επτά λεπτά αργότερα ο Μέσι εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί της Βενεζουέλας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Αγουέρο έκανε το σουτ, ο Λαουτάρο Μαρτίνες μπήκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 της Αργεντινής.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Βενεζουέλα ανέβασε την απόδοση της, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσε στο γκολ της ισοφάρισης με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Με εξαίρεση ένα δυνατό 10λεπτο της Αργεντινής στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Βενεζουέλα συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 74′, όταν ο Αρμάνι απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Ερνάντεζ.

Την νίκη και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά για την Αργεντινή, «κλείδωσε» ο Λο Σέλσο στο 74′ όταν πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Αγουέρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι παίκτες της Βενεζουέλας συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να βρουν έστω ένα γκολ, αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ με το 0-2 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Έτσι, η Αργεντινή προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, εκεί όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία, που χθες επικράτησε της Παραγουάης στα πέναλτι.

Βενεζουέλα: Φαρίνιες, Μάγκο, Τσανσέγιορ, Ροσάλες, Ερέρα, Ρινκόν, Μορένο, Ματσίς (72′ Μαρίνεζ), Μουρίγιο, Ερνάντεζ, Ροντόν.

Αργεντινή: Αρμάνι, Φόιθ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ακούνια (68′ Λο Σέλσο), Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (64′ Ντι Μαρία), Αγκουέρο (85′ Ντιμπάλα).

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024