Δεν θα βγει ο ίδιος όμως, μαντεύω εγώ. Είδα τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ΕΡΤ προχθές το βράδυ και συγκράτησα ειδικά την απάντησή του στην ερώτηση που του έκανε ο Τάσος Παππάς, για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα. Η απάντηση ήταν πονηρή, όπως είναι και ο Ευκλείδης. Αρχικά απέκλεισε το ενδεχόμενο λέγοντας πως «ούτε είναι επιθυμητό ούτε είναι εφικτό κάτι τέτοιο». Βέβαια, όπως ξέρει και καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, μια χαρά εφικτό θα είναι εφόσον το θελήσουν οι «σωστοί» άνθρωποι. Αλλά το παρακάμπτω…

Ανανέωση

…γιατί η πονηριά ήταν στη συνέχεια. Είπε λοιπόν «νομίζω πως ο Αλέξης Τσίπρας, εάν ηττηθεί, που δεν το πιστεύω, θα είναι η πρώτη του ήττα μετά από επτά χρόνια και θα έχει όλη την ικανότητα να το αντιμετωπίσει, και εάν μετά από πολλά χρόνια αποφασίσει να αποχωρήσει υπάρχουν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τόσα νέα παιδιά».
Η Εφη Αχτσιόγλου είναι 34 χρονών. Ο Τσίπρας έγινε πρόεδρος του τότε ΣΥΝ, με την ευλογία του προκατόχου του, στα 33 του. Λέω εγώ τώρα.
Υποκρισία