Μάλιστα τέτοιο σχέδιο δεν έχει εφαρμοστεί ξανά από τότε που η χώρα βυθίστηκε στην κρίση.

Αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Τhe Telegraph.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Μέσα στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για να θεραπεύσει την Ελλάδα μετά τη Μεγαλύτερη Ύφεση: μείωση φόρων και προσέλκυση ξένων επενδύσεων» (Inside New Democracy’s plan to cure Greece after the Greatest Depression: cut tax and court foreign investors) γίνεται εκτενής αναφορά για το σχέδιο της ΝΔ ώστε να βγει η χώρα από την κρίση με μείωση φόρων και επενδύσεις, καθώς και με ανάπτυξη και δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, η ΝΔ σχεδιάζει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική, καθώς θα επικεντρωθεί στη σύγκλιση των συμφερόντων μεταξύ των αγορών και των Ελλήνων.

Μάλιστα τέτοιο σχέδιο δεν έχει εφαρμοστεί ξανά από τότε που η χώρα βυθίστηκε στην κρίση.

Η αποκατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τις αγορές στην ατζέντα της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτει ως πρώτη γραμμή της ατζέντας της την αποκατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τις αγορές», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε παλιότερες δηλώσεις του ότι «η μοναδική μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι ο τρόπος αύξησης των επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ».

Η μείωση των φορολογικών βαρών και οι μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας θα καταστήσουν τη χώρα ελκυστική για να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό, υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Telegraph, προσθέτοντας πως με τη μετεγκατάσταση της έδρας της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος εξοικονόμησε 90.900 ευρώ μηνιαίως.

«Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας την αποκατάσταση της σχέσης της Ελλάδας με τις αγορές, μιας σχέσης που έχει τραυματιστεί», επισημαίνει στο αφιέρωμά της η Telegraph.

Πώς ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών

Και συνεχίζει: «Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών παρουσιάζοντας ένα ισχυρό «αναπτυξιακό story» το οποίο θα μπορεί να πουλήσει στους επενδυτές. Στη συνέχεια σχεδιάζει να ζητήσει από τους δανειστές της Ελλάδας να αφήσουν περισσότερο «χώρο» στη χώρα για να «αναπνεύσει» και να μειώσει και να ελαφρύνει την πίεση που αισθάνονται οι Έλληνες οι οποίοι έχουν υποφέρει από την ύφεση».

Η βρετανική εφημερίδα βασιζόμενη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που θέλουν την Νέα Δημοκρατία μπροστά με μεγάλο προβάδισμα επισημαίνει πως το κόμμα μπορεί να κερδίσει με καθαρή πλειοψηφία την επόμενη Κυριακή, έχοντας συγκεκριμένα  μια διαφορά 8-10 μονάδων μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μητσοτάκη θα μπορούσε να είναι η φήμη του στους επενδυτές

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να μοιάζει με μια επιστροφή στην προ κρίσης περίοδο, αλλά οι Έλληνες θέλουν να ζήσουν κανονικά μετά από οδυνηρά χρόνια κάτω από τη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αυστηρούς όρους διάσωσης», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Με ελάχιστο δημοσιονομικό περιθώριο ελιγμών, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μητσοτάκη θα μπορούσε να είναι η φήμη του στους επενδυτές», αναφέρει η Telegraph, τονίζοντας πως ήδη το κλίμα στην αγορά έχει αρχίσει να αλλάζει, αφού «η απόδοση των 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και θα μπορούσε να βυθιστεί κάτω από την απόδοση των ομολόγων αναφοράς της Ιταλίας. Τα κόστη δανεισμού για την κυβέρνηση είναι σχεδόν εννέα φορές χαμηλότερα απ’ ό,τι στα υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ταραχώδους εκκίνησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας είναι τουλάχιστον ενήμερος για την ανάγκη να εδραιωθεί πρώτα η αξιοπιστία και στη συνέχεια ίσως να αναζητήσει δημοσιονομικό χώρο», επισημαίνει στο τέλος ο Ηλίας Παπαϊωάννου, καθηγητής Οικονομικών στο London Bussiness School.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr