Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πατροκτόνος Ζακύνθου: Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή

Συγκλονίζει η μητέρα του: «Δεν ξεκολλάγαμε ο ένας από τον άλλον»

Με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκαν τον Αλέξη στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας η μητέρα και ο αδερφός του.

Μέσα στην δικαστική αίθουσα λύγισαν ακόμα και οι αστυνομικοί, όταν είδαν την κυρία Μαρία να κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της τον Αλέξη της και να του λέει «είσαι λεβέντης».

«Έχω υποφέρει πολύ. Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που βγήκαν απο το στόμα του 27χρονου Aλέξη, όταν άκουσε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Την ώρα που τον είδα λύγισα. Έπεσα στην αγκαλιά του, έπεσε κι αυτός στην αγκαλιά μου. Με φίλησε και τον φίλησα. Τον μύρισα… Είχα πολλούς μήνες να μυρίσω το άρωμά του… Τη μυρωδιά του. Τον πήρα αγκαλιά και τον έσφιξα. Δεν ξεκολλάγαμε ο ένας από τον άλλον» δήλωσε η μητέρα του Αλέξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου.

«Τον Αλέξη μου, τον βασανισμένο αυτό Αλέξη. Τον πονεμένο Αλέξη. Μου είπε “μάνα όλα καλά θα πάνε, μη φοβάσαι. Κάνε κουράγιο…”» είπε η κυρία Μαρία, με τον αδερφό του να προσθέτει:

«Μπορεί ο Αλέξης να σκότωσε τον βιολογικό του πατέρα αλλά ποτέ κανείς στην κοινωνία της Ζακύνθου δε ρώτησε αυτό το παιδί πόσες φορές το σκότωσε ο πατέρας του».

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης του Αλέξη, όπως αναφέρει το Star, μάρτυρες κατέθεσαν ότι στο χωριό Βουλίμες όλοι γνώριζαν ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι του θύματος αλλά κανείς δε μιλούσε.

Αποκάλυψαν ότι ο Αλέξης τους είχε πει, ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός».

«Με απειλούσε… Δεν έπρεπε να τον φοβάμαι τόσο πολύ αυτόν τον άνθρωπο. Για να σώσει τα μικρά του αδερφάκια αντάλλαξε την ελευθερία τους με τη δική του ελευθερία» είπε η μητέρα του Αλέξη.

Ο 27χρονος πατροκτόνος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την δολοφονία του 70χρονου πατέρα του, επειδή υποψιαζόταν ότι κακοποιούσε σεξουαλικά και την αδερφούλα του, μόλις 10 ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν Ιούνιος του 2018 όταν ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του «γαζωμένος» από κυνηγετικό όπλο.

Μετά τη σύλληψη του γιου του θύματος αποκαλύφθηκε, όπως κατήγγειλε ο 26χρονος, ότι ο πατέρας του κακοποιούσε εκείνον και τα αδέλφια του συστηματικά για χρόνια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν σύμφωνα με τον δράστη ανακάλυψε ότι ο πατέρας του βίαζε την 10χρονη αδελφή του, που είχε χάσει πριν από χρόνια τη μητέρα της και ζούσε με τον συνταξιούχο ταχυδρόμο.

Τότε θόλωσε και αποφάσισε να τιμωρήσει τον 70χρονο για όσο κακό είχε προκαλέσει σε εκείνον, τα αδέλφια και τη μητέρα του.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024