«Κάποιοι ήθελαν να σταματήσουν το ρολόι στις 31 Μαρτίου, αλλά ο λαός το έκανε να δουλέψει στις 23 Ιουνίου» τόνισε ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Διακρίσεις δεν υπάρχουν, όλοι είμαστε ίσοι, Τούρκοι, Κούρδοι, όλοι ίσοι. Αρμένιοι, Ρωμιοί, Ασσύριοι, Εβραίοι, Αραβες, Αλβανοί, όλοι είναι ίσοι», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στην ομιλία του έξω από το δημαρχείο Κωνσταντινούπολης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η βούληση του λαού»

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, που φώναζαν «Εκρέμ πρόεδρος», ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι «κάποιοι ήθελαν να σταματήσουν το ρολόι στις 31 Μαρτίου, αλλά ο λαός το έκανε να δουλέψει στις 23 Ιουνίου».

«Τη βούληση του λαού κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι οποιαδήποτε χώρα της Μέσης Ανατολής» και «η Τουρκία πιστεύει στη δημοκρατία μέχρι το κόκκαλο».

«Ευχαριστώ τα 16 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της πόλης. Ολοι μαζί διορθώσαμε τη ζημιά που προκλήθηκε στη δημοκρατία», είπε.

«Μαζί Χριστιανοί και Εβραίοι»

Ανέφερε ότι «διακρίσεις δεν υπάρχουν, όλοι είμαστε ίσοι, Τούρκοι, Κούρδοι, όλοι ίσοι. Αρμένιοι, Ρωμιοί, Ασσύριοι, Εβραίοι, Αραβες, Αλβανοί, όλοι είναι ίσοι», προσθέτοντας ότι «Χριστιανοί, Εβραίοι, μαζί θα γίνουμε ευτυχισμένοι, θα κάνουμε ευτυχισμένη όλοι μαζί αυτήν την πόλη».

Νωρίτερα, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι «η Κωσταντινούπολή μας είναι η πιο μεγάλη πόλη της Τουρκίας μας και της Ευρώπης. Θα κάνουμε τις καλύτερες δουλειές αυτά τα πέντε χρόνια, ελπίζω όλοι να το ζήσουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr