Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεμούδιασμα για τον Ολυμπιακό, αποκάλυψη ο Γιάννης Μασούρας

Ξεμούδιασμα για τον Ολυμπιακό, αποκάλυψη ο Γιάννης Μασούρας

Με τον Ματιέ Βαλμπουενά να δείχνει μέρος των ικανοτήτων του, τον Γιάννη Μασούρα να «βγάζει μάτια» και τους Ντουρμισάι και Μπρούνο να είναι άκρως θετικοί, ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Πόγκον (1-1) στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του επί πολωνικού εδάφους

Μπορεί η προσοχή όλων να στράφηκε στον Γάλλο αστέρα, Ματιέ Βαλμπουενά, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη ριγωτή, όμως ο πρωταγωνιστής ήταν άλλος για τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Παρασκευής (28/6) στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί πολωνικού εδάφους κόντρα στην Πόγκον Στσέτσιν (1-1). Ο λόγος για τον Έλληνα μπακ, Γιάννη Μασούρα, που όχι μόνο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ήταν άκρως θετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα και στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε επτά αλλαγές. Ο δοκίμασε το 4-4-2, με τον Τζολάκη στην εστία, τον Μασούρα και τον Τσιμίκα στα πλάγια της άμυνας και τον Παπαδόπουλο με τον Μπα στο κέντρο της. Οι Γκιγιέρμε και Ανδρούτσος έπαιξαν στον άξονα, ο Βαλμπουενά αριστερά, ο Μπρούνο δεξιά και ο Κάιπερς με τον Σολδάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι, εν συνεχεία έδειξαν κάποια αμυντικά κενά και δυσκολία ανάπτυξης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην πρώτη απειλητική στιγμή για την εστία τους. Στο 19ο λεπτό του αγώνα, η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε, μετά την εκτέλεση κόρνερ και ο Γκουαροτσένα με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα τους βελτιώθηκε αισθητά και με δεδομένο πως η ομάδα βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας της και αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς και τον Σεμέδο, η απόδοσή της κρίνεται ικανοποιητική.

Δραστήριος ο Γάλλος αστέρας Ματιέ Βαλμπουενά, στο πρώτο 45λεπτο, έβγαλε ψήγματα της ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο, μοιράζοντας ωραία το παιχνίδι. Μετά την μετακίνησή του πίσω από τον… αόρατο Σολδάνο, η ομάδα του Πειραιά, έδειξε να βραχυκυκλώνει. Σαφώς καλύτεροι οι Πειραιώτες στο δεύτερο μισό, όταν και ισοφάρισαν. Ο Μαρτίνς έριξε στη «μάχη» τους Τοροσίδη, Βούκοβιτς, Μαρτίνη, Ποντένσε, Ντουρμισάι και Γκερέρο στη θέση των Παπαδόπουλου, Μπα, Τσιμίκα, Κάιπερς, Σολδάνο και Βαλμπουενά.

Στο 56ο λεπτό, ο Ποντένσε σε μια από τις γνωστές του επελάσεις μπήκε στην περιοχή και σέντραρε, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος πρόλαβε με κεφαλιά τον Γκερέρο. Στο 65’ οι πολλές κόντρες στις προσπάθειες των Μπρούνο και Τοροσίδη, «έστρωσαν» τη μπάλα στον μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς, Γιάννη Μασούρα, που με το αριστερό σημάδεψε τη γωνία της Πόγκον, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τελευταία… ερυθρόλευκη απειλή, αυτή του επίσης θετικού Ντουρμισάι στο 80’, μετά εξαιρετική προσπάθεια του Μασούρα από δεξιά, με το σουτ του να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος (46’ Τοροσίδης), Μπα (46’ Βούκοβιτς), Τσιμίκας (46’ Μαρτίνης), Ανδρούτσος, Γκιλιέρμε (67’ Σουρλής), Μπρούνο, Βαλμπουενά (46′ Ποντένσε), Κάιπερς (46’ Ντουρμισάι), Σολδάνο (46’ Γκερέρο)

Πόγκον: Στίπιτσα, Στετς, Ζεκ, Τριανταφυλόπουλος, Νούνες, Ποντστάβσκι, Κόζουλκ, Ντρίγκας, Γκουαροτσένα, Κόβαλτσικ, Φράκτσακ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024