Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Να θυμηθεί ο κόσμος ποιοι ευθύνονται για την οικονομική κρίση

Σκουρλέτης: Να θυμηθεί ο κόσμος ποιοι ευθύνονται για την οικονομική κρίση

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν τις περιόδους διακυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων

Για τις περιόδους διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα αποτελέσματα που επέφεραν στη χώρα και τον ελληνικό λαό, έκανε λόγω κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία και των πέντε υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Κέρκυρα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν τις περιόδους διακυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων επισημαίνοντας ότι «είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις 7 του Ιουλίου δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Ψηφίζουμε για μια κυβέρνηση που θα κληθεί με βάση τις νέες συνθήκες, εντελώς διαφορετικές που υπήρχαν την τελευταία δεκαετία, να καταθέσει το πρόγραμμα και το σχέδιο της για την επόμενη περίοδο. Είναι γεγονός ότι έχουμε την άνεση να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να κινδυνεύει να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, και αυτό πιστώνεται θετικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε μέσα σε αντίξοες, δύσκολες συνθήκες να σταθεροποιήσει την οικονομία και να ανοίξει νέους δρόμους για την κοινωνία και την οικονομία» τόνισε ο γραμματέας του κόμματος.

Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να θυμηθούν ποιοι έχουν τη βασική ευθύνη που η χώρα και ο λαός της οδηγήθηκε στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, μεταπολεμικά, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτές οι δυνάμεις έχουν ονοματεπώνυμο, λέγονται παλαιός δικομματισμός, και είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές δεν είναι ένα μνημόσυνο της προηγούμενης περιόδου, ούτε θα πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό. Θέλουμε να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει τις περιόδους διακυβέρνησης, το κυβερνητικό έργο της δικιάς μας κυβέρνησης με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης μας. Κάναμε πράξη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που ήταν το αποτέλεσμα της βαθειάς οικονομικής κρίσης, τους 2.500 ανασφάλιστους, να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν το χρειάζονται. Βάλαμε μπροστά πράγματα που αφορούνε το κτηματολόγιο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, τον εκσυγχρονισμό της, αλλά και στην εκπαίδευση. Δώσαμε δικαιώματα σε κοινωνικές κατηγορίες που ήταν στο περιθώριο. Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, μεταπολεμικά. Αυτό ήταν προτεραιότητα μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης στρέφοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «κυλιόμενο πρόγραμμα», που «κάθε μέρα μεταβάλλεται και ταυτόχρονα μεταμφιέζεται» ενώ ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης «μασάει τα λόγια του».

«Βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση, έχουμε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα που είναι σαν «τις κυλιόμενες σκάλες». Κάθε μέρα μεταβάλλεται και ταυτόχρονα μεταμφιέζεται … Και όταν καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει αν πράγματι πιστεύει στην ανάγκη της εφταήμερης εργασίας, μας απάντα πως » δεν είναι αυτό που νομίζετε, μιλήσαμε για την εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων». Όταν τον καλούμε να μας πει αν περισσεύουν γιατροί στα νοσοκομεία, αν περισσεύουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία, τότε «μασάει» τα λόγια του. Όταν του λέμε τι γίνεται με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό, που υπάρχει στο πολυσέλιδο πρόγραμμά σας «το ψάχνουμε και δεν υπάρχει τίποτε». Και όταν αποκαλύπτεται ότι η πρόταση του είναι για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τότε για άλλη μία φορά μασούν τα λόγια τους. Η ΝΔ προωθεί το μεγαλύτερο deal αυτή τη στιγμή με επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιωτικά, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, εις βάρος του δημοσίου χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφέρθηκε επίσης στις φοροαπαλλαγές σχολιάζοντας ότι «η ΝΔ παραφράζοντας τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» περίπου λέει ότι φοροαπαλλαγές υπάρχουν. Φοροαπαλλαγές κάθε είδους», και τόνισε: «Εμείς ήμασταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο των στοχευόμενων φοροαπαλλαγών, με μέτρα συγκεκριμένα, κοστολογημένα, τα οποία βασίζονται σε ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο σχέδιο, που δεν θέτουνε σε κίνδυνο την ίδια την οικονομία».

Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε και για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της περιφέρειας, δίνοντας ως παράδειγμα τα Περιφερειακά Συνεδρία που έγιναν σε όλη τη χώρα. «Διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα στη βάση του οποίου για πρώτη φορά έγινε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής στρατηγικής. Αυτό είναι το αποτύπωμα της δικής μας αντίληψης και διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους», είπε και προσέθεσε: «Μπορούμε σήμερα να λέμε πως μετά από χρόνια, μπορούμε να ελπίζουμε ξανά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024