Την ελληνοκυπριακή πλευρά «καρφώνει» ο τουρκοκύπριος πρώην διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, λέγοντας ότι η λύση των δύο κρατών ψιθυρίζεται και στα υψηλά κλιμάκια των Ελληνοκυπρίων.

Αιχμές ότι το φλερτ για λύση δύο κρατών δεν είναι προνόμιο μόνο της ψευδοκυβέρνησης αλλά αφορά και σε υψηλά δώματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, αφήνει ο τουρκοκύπριος πρώην διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο, κατόπιν ερώτησης, ότι αυτό δεν το άκουσε από κάπου επίσημα.

Φταίνε οι ελληνοκύπριοι για την ΑΟΖ

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σίγμα, ο Ναμί δεν απέκλεισε αυτήν τη μορφή λύσης, παραπέμποντας για αποφάσεις στους ίδιους τους πολίτες.

Για τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ, επιμέρισε πλήρη ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά και επέμεινε στη λογική σύστασης ειδικής επιτροπής.

Ομοίως και για το πρόσφατα ανακύψαν ζήτημα της Αμμοχώστου.

Είπε μεν ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ενεργό συμμετοχή του Ακιντζί, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Εθνη και κατόπιν διαλόγου με την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά γκρίζαρε και αυτός, όπως και ο Οζερσάι, το δικαίωμα ιδιοκτησίας των νόμιμων κατοίκων της περίκλειστης πόλης.

Οι δηλώσεις του τουρκοκύπριου πολιτικού έγιναν πριν τη συμμετοχή του σε ημερίδα του ΟΠΕΚ για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr