Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτύρονται οι πρώην κάτοικοι Αμμόχωστου -Ζητούν να αναλάβει δράση η κυβέρνηση

Διαμαρτύρονται οι πρώην κάτοικοι Αμμόχωστου -Ζητούν να αναλάβει δράση η κυβέρνηση

Συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησαν οι πρώην κάτοικοι της Αμμόχωστου με πρωτοβουλία το απόγευμα με πρωτοβουλία του «δημάρχου» Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού.

Συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησαν οι πρώην κάτοικοι της Αμμόχωστου το απόγευμα με πρωτοβουλία του «δημάρχου» Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού.

Οι πρώην κάτοικοι κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση στο θέμα της κατεχόμενης πόλης.

Συγκεκριμένα, οι Αμμοχωστιανοί διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση του Κουντρέτ Οζερσάι να ανοίξει τα Βαρώσια υπό τ/κ διοίκηση.

Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου με επικεφαλής τον Αλέξη Γαλανό διαβίβασε υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε.

Ο «Δήμος» Αμμοχώστου αναμένει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να προβεί σε διάβημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε κόμματα και όπου αλλού δύναται να το πράξει.

Ο κ. Γαλανός διαβίβασε στον πρόεδρο Αναστασιάδη τον πόθο της επιστροφής κι αυτός με τη σειρά του ζήτησε να μεταφέρουν στον κόσμο την συμπαράσταση του, αλλά και το γεγονός πως πράττει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη λύση και την επιστροφή της Αμμοχωστου.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο κ. Γαλανός μετέφερε μήνυμα στους Αμμοχωστιανούς από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με το philenews.gr  νωρίτερα, σε ομιλία του ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε στον Πρόεδρο ότι ο λαός και αυτός ο λαός που είναι εδώ πενθεί δεν γλεντά. Ο λαός θέλει λύση στα σωστά πλαίσια. Δεν θέλουμε να ακούμε ιστορίες για δύο κράτη. Μία Κύπρος υπάρχει και αυτή είναι η επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος».

Σημειώνεται μάλιστα πως μετά το πέρας των ομιλιών και αφού η αντιπροσωπεία του «δήμου» εισήλθε στο Προεδρικό για να παραδώσει το υπόμνημα, στο χώρο της εκδήλωσης σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ ομάδων παρευρισκομένων.

Συγκεκριμένα ομάδα διαδηλωτών φώναζε συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι ελληνική» και δεύτερη ομάδα απαντούσε «η Κύπρος ανήκει στον λαό της», με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Στην εκδήλωση, πέραν των απλών πολιτών, συμμετείχαν δεκάδες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σωματεία, κατεχόμενοι δήμοι και κοινότητες, ενώνοντας τις φωνές τους, με στόχο το ζήτημα της Αμμοχώστου να επανέλθει στο προσκήνιο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης αρκετοί βουλευτές και αξιωματούχοι κομμάτων, καθώς και πρώην αξιωματούχοι του κράτους.

Δημοσιεύτηκε από Georgia Psaria στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Δ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024