Οι πρώτες αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο μέτωπο της φορολογίας και προβλέπεται να ενεργοποιηθούν εντός του 2019

Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων με βασικότερη την επέκτασή της για τις επιχειρήσεις και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τον καφέ, τους χυμούς και τα ροφήματα που σερβίρονται στις επιχειρήσεις εστίασης είναι τα δύο πρώτα μέτρα του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν άμεσα εντός του 2019. Οι υπόλοιπες αλλαγές στο μέτωπο της φορολογίας που συνοδεύονται με μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, στον φόρο εισοδήματος, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2020 και θα εφαρμόζονται σταδιακά από το επόμενο έτος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις μειώσεις φόρων το 2019 και το 2020 και τη ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσίασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας. Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Στέλιος Πέτσας απάντησε στα «fake news», όπως αναφέρει, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αποτυπώνει βήμα προς βήμα τις μειώσεις φόρων που θα φέρει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία, καθώς και το σχέδιο της γαλάζιας παράταξης για το Ασφαλιστικό.

-Τι προβλέπει για τον ΦΠΑ στην εστίαση;

-Ποια αλλαγές σχεδιάζει για τις 120 δόσεις;

-Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για τη φορολογία;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Αλλαγές τώρα σε ΦΠΑ εστίασης και 120 δόσεις

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr