Ένας από τους καλύτερους βολεϊμπολιστες των τελευταίων δεκαετιών, ο Κώστας Χριστοφιδέλης, σταματά την καριέρα του σε ηλικία 42 χρονών.

Μετά από 25 χρόνια καριέρας και 27 τίτλους, με τα δύο ευρωπαϊκά με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζουν, ο έμπειρος ακραίος αποφάσισε να σταματήσει το βόλεϊ, με τους ερυθρόλευκους να αποτελούν διαχρονικά το σημείο αναφοράς του καθώς τους υπηρέτησε σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους (1995-2009, 2013-2015, 2017-2019).

Υπήρξε επίσης πιστός στρατιώτης της Εθνικής με την οποία αγωνίστηκε συνολικά σε 144 ματς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Το καλοκαίρι του 1994, ένας 17χρόνος ταλαντούχος και ελπιδοφόρος αθλητής, υπέγραφε στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού, το πρώτο του συμβόλαιο με τον σύλλογο μας.

Προερχόμενος από την Καβάλα, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα το 1991, ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι, το οποίο ολοκληρώνεται 28 χρόνια μετά.

Μια λαμπρή καριέρα στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε 24 τίτλους εκ των οποίων 2 Ευρωπαϊκούς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, 10 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ και 1 Σούπερ Καπ.

Σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού, ήταν εκεί. Με 6 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς και δυο κατακτήσεις.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρετάει με τιμές τον Κώστα Χριστοφιδέλη. Έναν μεγάλο αθλητή, έναν άξιο πρωταθλητή, έναν εμβληματικό αρχηγό, έναν γενναιόδωρο άνθρωπο.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, το… πεφταστέρι του Θρύλου, μας αναγκάζει να υποκλιθούμε και να κάνουμε μια ευχή: “Καλή τύχη Κώστα. Σε ευχαριστούμε. Εις το επανιδείν”!»

Το καλοκαίρι του 1994, ένας 17χρόνος ταλαντούχος και ελπιδοφόρος αθλητής, υπέγραφε στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού,…

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos SFP στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Γράψτε το σχόλιο σας