Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικοί : Αυξημένες ροές μεταναστών - Χαλάρωσε τα μέτρα η Τουρκία

Λιμενικοί : Αυξημένες ροές μεταναστών – Χαλάρωσε τα μέτρα η Τουρκία

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων προς στην Ελλάδα, σημειώνουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα δεκάδες αλλοδαποί καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη με κάθε τρόπο, φορτηγά, αυτοκίνητα, φουσκωτές βάρκες.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου το βράδυ της Δευτέρας εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της πόλης.

Μετά την περισυλλογή τους, μεταφέρθηκαν στο ΤΟΛ του λιμανιού όπου έγινε η πρώτη καταγραφή τους και διαπιστώθηκε ο ακριβής αριθμός τους. Ανάμεσά τους, συγκαταλέγονται πολλά παιδιά. Και αυτή η ομάδα θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα.

«Χαλάρωση» των μέτρων

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΛΣ σημειώνουν πως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι δουλέμποροι σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες να το εκμεταλλεύονται και να μετακινούν παράνομα πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το πρωί της 21/06/2019 έως το πρωί της 24/06/2019 διεσώθησαν 285 παράτυποι μετανάστες σε εννέα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Λέσβου και Σύμης.

Πηγή: e-evros.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024