Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Διανοητικά καθυστερημένος ο Λευκός Οίκος

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Διανοητικά καθυστερημένος ο Λευκός Οίκος

Ο Ροχανί ανέφερε ότι οι κυρώσεις του Ιράν αποδεικνύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι απελπισμένη, ενώ αποκάλεσε «τρελό» τον Λευκό Οίκο και τον Τραμπ

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, κατά του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη.

Ο Ροχανί ανέφερε ότι οι κυρώσεις του Ιράν αποδεικνύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι απελπισμένη, ενώ αποκάλεσε «τρελό» τον Λευκό Οίκο και τον Τραμπ.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κλείνει αμετάκλητα την οδό της διπλωματίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον:

«Η επιβολή κυρώσεων στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ και τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν κλείνει οριστικά τον δρόμο της διπλωματίας» ανέφερε ο Αμπάς Μουσαβί μέσω Twitter.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «καταστρέφει τους καθιερωμένους διεθνείς μηχανισμούς για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διάλογο θέλουν οι ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή πάντως, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να επιθυμεί διάλογο με το Ιράν.

«Ο πρόεδρος κρατά την πόρτα ανοικτή για πραγματικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξαλειφθεί εντελώς και επαληθεύσιμα το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, τα συστήματα παράδοσης βαλλιστικών πυραύλων, η στήριξή του στη διεθνή τρομοκρατία και άλλες επιβλαβείς συμπεριφορές σε όλο τον κόσμο» σημείωσε ο Μπόλτον από την Ιερουσαλήμ.

«Το μόνο που έχει να κάνει το Ιράν είναι να περάσει την ανοικτή πόρτα» υπογράμμισε στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο και τον Ισραηλινό ομόλογό του παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Τη στιγμή που μιλάμε οι εκπρόσωποι της αμερικανικής διπλωματίας σπεύδουν στη Μέση Ανατολή αναζητώντας έναν δρόμο προς την ειρήνη. Σε απάντηση το Ιράν τηρεί μια εκκωφαντική σιωπή» τόνισε ο Μπόλτον.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024