Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Αμπχα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

«Υποστηρίζονται από το Ιράν»

«Αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν, είναι απαράδεκτες και ακόμα πιο κατακριτέες δοθέντος του ότι στόχευσαν αθώους πολίτες», τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο σκοτώθηκε — επρόκειτο για σύρο μετανάστη — και άλλοι 21 τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ηταν η δεύτερη εναντίον του συγκεκριμένου αεροδρομίου μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, και έθεσε τη ζωή Αμερικανών, οι οποίοι διαμένουν, εργάζονται ή διέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, σε κίνδυνο, σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση.

«Να τερματιστούν»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απαίτησε οι Χούθι «να τερματίσουν αυτές τις ριψοκίνδυνες και προκλητικές επιθέσεις εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος» και να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Υεμένη, στον οποίο έχει εμπλακεί στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία από τον Μάρτιο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας