Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Ιράν : Λάδι στη φωτιά η επίθεση των Χούθι στη Σ. Αραβία

ΗΠΑ – Ιράν : Λάδι στη φωτιά η επίθεση των Χούθι στη Σ. Αραβία

Οι αντάρτες Χούθι «να τερματίσουν αυτές τις ριψοκίνδυνες και προκλητικές επιθέσεις εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος», απαίτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Αμπχα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

«Υποστηρίζονται από το Ιράν»

«Αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν, είναι απαράδεκτες και ακόμα πιο κατακριτέες δοθέντος του ότι στόχευσαν αθώους πολίτες», τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο σκοτώθηκε — επρόκειτο για σύρο μετανάστη — και άλλοι 21 τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ηταν η δεύτερη εναντίον του συγκεκριμένου αεροδρομίου μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, και έθεσε τη ζωή Αμερικανών, οι οποίοι διαμένουν, εργάζονται ή διέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, σε κίνδυνο, σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση.

«Να τερματιστούν»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απαίτησε οι Χούθι «να τερματίσουν αυτές τις ριψοκίνδυνες και προκλητικές επιθέσεις εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος» και να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Υεμένη, στον οποίο έχει εμπλακεί στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία από τον Μάρτιο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024