Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Ο Αντετοκούνμπο αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά όλου του κόσμου

Κικίλιας: Ο Αντετοκούνμπο αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά όλου του κόσμου

«Ένα παιδί αγωνιστής της ζωής, όπως και ο πατέρας, η μητέρα του και τα αδέρφια του»

«Ένα νέο παιδί από τα Σεπόλια έχει φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, είναι πλέον ο πολυτιμότερος παίκτης στον κόσμο. Ένα παιδί αγωνιστής της ζωής, όπως και ο πατέρας, η μητέρα του και τα αδέρφια του. Ένα παιδί που πουλούσε cd στα Σεπόλια για να ζήσει η οικογένειά του. Έχει παλέψει πολύ. Δεν είναι μόνο το ταλέντο του, έχει κάνει χιλιάδες ώρες προπόνηση, βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, από χρονιά σε χρονιά», δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας τηξς ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, για την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε MVP του NBA.

«Αποτελεί παράδειγμα για όλα τα παιδιά σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει οροφή στο όνειρο και στις φιλοδοξίες ενός νέου που θέλει να προσπαθήσει, που βάζει πολλή σκληρή δουλειά δίπλα στο ταλέντο του. Είμαι, δε, πολύ υπερήφανος που ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με προσωπικές του ενέργειες, όπως και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, μπόρεσε να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτός να ταξιδέψει στην Αμερική και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Κικίλιας είπε πως αποτελεί πολιτική ύβρη, «αυτοί οι οποίοι μιλούσαν και μιλάνε για πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για διαγραφές των δανείων μας από τις τράπεζες, για σεισάχθεια και όλες τις επικοινωνιακές πομφόλυγες που ακούγαμε 4,5 χρόνια, αυτοί που χρέωσαν 200 δισ. της ελληνική οικονομία, έκλεισαν τις τράπεζες, τσάκισαν συνειδητά τη μεσαία τάξη με μια ταξική φορολογική πολιτική, όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος, σήμερα να μας κουνούν το δάχτυλο».

«Ο ελληνικός λαός απάντησε στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε στον κ. Τσίπρα και στην παρέα του, για τις πολιτικές που εφάρμοσε και διέλυσε τη χώρα. Έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με 9,5% και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχασε και τις 13 περιφέρειες και πήρε μόνο 12 από τους 325 δήμους της χώρας, κατηγορεί σήμερα τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει πρόγραμμα και έχει κρυφή ατζέντα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης που η αξιωματική αντιπολίτευση λέει πολύ πιο λίγα από την κυβέρνηση για την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, «μιλάμε για πάση θυσία μείωση της φορολογίας, για τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας, για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων που θα φέρει νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας και για έναν νέο πατριωτισμό. Εδώ και 3,5 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε μια διετία, τη μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Στην ερώτηση πώς θα τα δεχτούν οι εταίροι μας, απαντάμε ότι και το 2013-2014 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μείωσε βασικούς φορολογικούς συντελεστές, κίνηση που έφερε και έσοδα στο κράτος και μια χαρά το δέχτηκαν τελικά οι εταίροι μας».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόνισε, επίσης, ότι «το πρόβλημα του κ. Τσίπρα μετά τα ασύστολα ψέματα που έχει πει στους Έλληνες είναι πως πλέον δεν τον ακούν γιατί ξέρουν καλά ότι θα πει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί πολιτικά».

«Όψιμη πολιτική που εμπεριέχει υποκρισία προς τον ελληνικό λαό, είναι να κατηγορείς τον Κικίλια που ήταν υπουργός Προαστασίας του Πολίτη για την Αμυγδαλέζα και μετά να έρχεσαι και να κάνεις τη Μόρια, τη ντροπή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπου διαβιούν πρόσφυγες και μετανάστες στις χείριστες, καθημερινές συνθήκες, με εικόνες που μας έχουν ντροπιάσει σε όλον τον κόσμο και να λες ότι είσαι Συριζαίος, προοδευτικός και ανθρωπιστής. Αυτό είναι κατά την άποψή μου ακραίο και ρατσιστικό», επισήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τσάκισε τα λαϊκά στρώματα φέρνοντας 29 νέους φόρους. «Χρεοκόπησε πυλώνες της οικονομίας μας, όπως η ΔΕΗ, και τη μεσαία τάξη που αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα κοινωνίας και οικονομίας. Τριάντα μέρες μετά το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στην κάλπη των ευρωεκλογών, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να το ακούσει και μάλιστα το απαξιώνει. Μιλά για αριθμούς στα χαρτιά. Εμείς μιλάμε για ανθρώπους, όχι για στατιστικά στοιχεία και νούμερα. Οι συμπολίτες μας πέρασαν πολύ άσχημα επί 4,5 χρόνια, περίμεναν πολύ για να εκφραστούν. Για αυτό προσωπικά πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα δώσει και πάλι βροντερή απάντηση στην υπερφορολόγηση και στην ανασφάλεια», συμπλήρωσε.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024