Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κύπρος αποχαιρετά τον τέως Πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια

Η Κύπρος αποχαιρετά τον τέως Πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται η κηδεία του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται η κηδεία του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 5 απόγευμα από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, ενώ νωρίτερα η οικογένεια του εκλιπόντος δέχθηκε τα συλλυπητήρια των επισήμων.

Μαζί έφτασαν στην κηδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και συλλυπήθηκαν με τη σειρά τους την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια. Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας υπέγραψε για στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό, όπου έκανε αναφορά για έναν «γνήσιο ηγέτη, αγωνιστή της αριστεράς».

Το παρόν τους στη νεκρώσιμη ακολουθία δίνουν μεταξύ άλλων, Τ/κ αξιωματούχοι, μέλη το Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτικοί και βουλευτές του τόπου, στελέχη άλλων κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και απλός κόσμος.

Το πρωί η σορός του Δημήτρη Χριστόφια τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία από τις 9:00 και πλήθος κόσμου έσπευσε να τον ασπαστεί για τελευταία φορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας απεβίωσε την Παρασκευή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024