Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΗ: Φόβοι για νέες διακοπές ρεύματος - Με εξώδικα θέλουν να μαζέψουν οφειλές 1 δισ. ευρώ

ΔΕΗ: Φόβοι για νέες διακοπές ρεύματος – Με εξώδικα θέλουν να μαζέψουν οφειλές 1 δισ. ευρώ

Φόβους για νέες εκτεταμένες διακοπές ρεύματος εκφράζονται από τεχνικούς της ΔΕΗ, την ώρα που η επιχείρηση σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσει την ΔΕΗ που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, ετοιμάζει να στείλει εξώδικα σε 890.000 οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν συνολικά 1 δισ. ευρώ

Φόβους για νέες εκτεταμένες διακοπές ρεύματος εκφράζονται από τεχνικούς της ΔΕΗ, την ώρα που η επιχείρηση σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσει την ΔΕΗ που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, ετοιμάζει να στείλει εξώδικα σε 890.000 οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν συνολικά 1 δισ. ευρώ.

Για ελλείψεις υλικών και προσωπικού στον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στο One Channel για τις διακοπές ρεύματος στην Αττική.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος.

«Έπρεπε να ελέγξουμε το δίκτυο καλύτερα για την ασφάλεια του καταναλωτή, του χώρου και των τεχνικών. Αρα ο χρόνος τριπλασιάστηκε για να γίνει αυτός ο έλεγχος» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι παραπάνω ελλείψεις επιβραδύνουν τη διαδικασία. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα, λέγοντας πως «θα έχουμε περισσότερα προβλήματα, γιατί δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη σε έκτακτο προσωπικό λόγω των εκλογικών διαδικασιών».

«Σαφάρι» για την είσπραξη οφειλών

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ ξεκινά «σαφάρι» για την είσπραξη των οφειλών από 890.000 καταναλωτές, που χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ στην ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης  η επιχείρηση θα προσπαθήσει να εισπράξει ακόμη και δύσκολες οφειλές πελατών, δηλαδή επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο και κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή, επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024