Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Ευρώπη για το ιστορικό κύμα καύσωνα

Συναγερμός στην Ευρώπη για το ιστορικό κύμα καύσωνα

Σύμφωνα με την AEMET, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ισπανίας, του νότου και του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας.

Πρωτοφανής από το 1947 καύσωνας πλήττει από σήμερα την Ευρώπη, με θερμοκρασίες που μπορεί και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της εβδομάδας, φθάνοντας σε νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το κύμα φθάνει από την Σαχάρα και αναγκάζει τις αρχές να πληθαίνουν τις προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό, την ώρα που η υπερθέρμανση του πλανήτη, που συνδέεται με την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το κλιματικό φαινόμενο απειλεί να επαναληφθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

«Ο ήλιος μπορεί να να μην κρυφτεί καθόλου, μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα μας έρχονται από την Αφρική», σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κρούγκερ, της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD, η οποία θεωρεί ότι το νότιο τμήμα της χώρας θα πληγεί περισσότερο.

Συναγερμός 3ου βαθμού στην 4βάθμια κλίμακα κηρύχθηκε στην περιοχή του Παρισιού, καθώς η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.

Στη Ισπανία, η μετεωρολογική υπηρεσία AEMET δημοσίευσε σήμερα σειρά συμβουλών για την αντιμετώπιση των επεισοδίων του καύσωνα και επέστησε τη προσοχή για πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών στη Καταλονία, την Αραγονία, την Ναβάρα και την Εστρεμαδούρα.

Ομως, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την AEMET, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ισπανίας, του νότου και του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας.

Η Γερμανία είναι πιθανόν να γνωρίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας 70ετίας. Το ρεκόρ για τον Ιούνιο καταγράφηκε το 1947 με 38,2 βαθμούς Κελσίου στην Φρανκφούρτη.

Στην Αυστρία, η μετεωρολογική υπηρεσία ZAMG προειδοποίησε για κίνδυνο σφοδρών καταιγίδων, με θερμοκρασίες που θα σκαρφαλώσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα θα φθάσει με το νότιο τμήμα της Σκανδιναβίας από αύριο, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται στους 30 βαθμούς Κελσίου στην νότια Σουηδία και Δανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί επίσης για σφοδρές καταιγίδες για τις οποίες υπάρχουν προειδοποιήσεις για την σημερινή και την αυριανή ημέρα.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024