Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για το Ιράν θα συζητήσουν Τραμπ - Μακρόν στη σύνοδο της G20

Για το Ιράν θα συζητήσουν Τραμπ – Μακρόν στη σύνοδο της G20

Συνομιλίες για το Ιράν, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία, αναμένεται να έχει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις γύρω από την ένταση στις σχέσεις με το Ιράν εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι αναμένεται να έχει συνομιλίες για το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της συνόδου της G20 στην Οσάκα, στην Ιαπωνία.

«Ασφαλώς και με ανησυχεί. Εργάζομαι για την αποκλιμάκωση των εντάσεων αφότου έγινα πρόεδρος… Θα υπάρξουν συνομιλίες και κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της G20, μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, επανέλαβε την προσήλωση της Γαλλίας στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που υπεγράφη το 2015.

Η Γαλλία έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες της για να κατευνάσει τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν και ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα έστειλε στην Τεχεράνη τον διπλωματικό σύμβουλό του, τον Εμανουέλ Μπον. Ο τελευταίος συναντήθηκε με πολλούς υψηλόβαθμους Ιρανούς «με στόχο να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή», εξήγησε η γαλλική προεδρία.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ συζήτησε εκτενώς το θέμα του Ιράν με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στη Χάβρη.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, βάζοντας στο στόχαστρο τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και οκτώ διοικητές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024