Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» μεταξύ των κομμάτων για την ακύρωση του ντιμπέιτ

«Πυρά» μεταξύ των κομμάτων για την ακύρωση του ντιμπέιτ

Μετά τη συνεδρίαση της δικομματικής επιτροπής κατά την οποία επιχειρήθηκε - μάταια - να βρεθεί λύση για μία ημερομηνία που θα βολεύει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, οι εκπρόσωποι των κομμάτων πέρασαν στην αντεπίθεση και επέρριψαν την ευθύνη σε αντίπαλα στρατόπεδα

Εκατέρωθεν κατηγορίες για τους λόγους ακύρωσης του ντιμπέιτ εξαπέλυσαν εκπρόσωποι των κομμάτων μετά τη λήξη της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής.

Μετά τη συνεδρίαση της δικομματικής επιτροπής κατά την οποία επιχειρήθηκε – μάταια – να βρεθεί λύση για μία ημερομηνία που θα βολεύει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, οι εκπρόσωποι των κομμάτων πέρασαν στην αντεπίθεση και επέρριψαν την ευθύνη σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη σημερινή συνεδρίαση που διήρκησε πάνω από μία ώρα, τα κόμματα είχαν ανακοινώσει ότι η «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιούνταν την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, ο προγραμματισμός για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τις 30 Ιουνίου που προέκυψε σε μεταγενέστερο χρόνο, άλλαξε τα σχέδια καθώς – όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – θα ήταν αβέβαιο αν θα προλάβαινε να δώσει το παρών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εκπρόσωποι των κομμάτων προσήλθαν σήμερα στη διακομματική επιτροπή και συζήτησαν για μία σειρά από προτάσεις. Τελικά δε βγήκε «λευκός καπνός» με αποτέλεσμα να αρχίσει «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ των κομμάτων.

ΝΔ: Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας.

Σημείωσε ακόμη πως «εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

ΣΥΡΙΖΑ: Ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου – παρά την αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι για πρακτικούς λόγους θα ήταν δύσκολο να παρευρεθεί σε μία τηλεμαχία που θα διεξαγόταν την 1η Ιουλίου – έσπευσε μετά το τέλος της διακομματικής να δηλώσει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι… διαθέσιμος για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί – όπως είπε –  να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο.

Η κ. Αχτσιόγλου, κάλεσε  όλες τις πολιτικές δυνάμεις να φανούν συνεπείς στην αρχική δέσμευσή τους να γίνει το debate την 1η Ιουλίου. «Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός. Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μη βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate», προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

Καλεί, τέλος, όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Δείξαμε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι’ αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος μετά τη διακομματική επιτροπή.

Προσθέτει δε ότι «όταν έγινε γνωστό το κώλυμα του πρωθυπουργού για την 1η Ιουλίου, εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής, συζητήσαμε άλλες εναλλακτικές ημερομηνίες που τέθηκαν, όπως 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Γι’ αυτό και μεταθέσαμε εκ νέου την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και την επαναφέραμε την 1η Ιουλίου, για να μείνουν κενές αυτές οι ημερομηνίες».

«Το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μπει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και δεν θα γίνει μπαλάκι ανατρέποντας άρδην το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα κεντρικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδιέξοδα, που δεν προκάλεσε το ίδιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε το ΚΙΝΑΛ

Την ευθύνη για την ακύρωση του ντιμπέιτ στον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στη Διακομματική Επιτροπή, Μανώλης Όθωνας.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν για την ματαίωση, του ομόφωνα προγραμματισμένου debate, για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου ήταν εξαρχής απολύτως προσχηματικός.

Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», τόνισε ο κ. Όθωνας.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024