Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25 υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κύριος Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να αποφύγει κάθε πιθανότητα συνάντησης με την ωριμότητα, διαλέγοντας για μια ακόμη φορά να ζήσει σε μια βολική αυταπάτη: αυτή του κλεισίματος της ψαλίδας μιας επώδυνα ταπεινωτικής ήττας».

Στα ιδιότυπα μαθηματικά αυτής της θεωρίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 το 2.99% του ΜέΡΑ25 είναι αυτό που του στερεί την επανάκτηση του 10% της διαφοράς από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, διαφορά που τον εξανάγκασε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές συναισθανόμενος το βροντώδες της απώλειας λαϊκής νομιμοποίησης. «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να ξαναεμπιστευτεί τους ίδιους κακούς συμβούλους που τον διαβεβαίωναν πρίν την πανωλεθρία των ευρωεκλογών ότι η διαφορά είναι μικρή και ίσως και υπέρ του» σημειώνει το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.

Προσθέτει δε, πως το ΜέΡΑ25 θα φυλάξει τα «βέλη» του για αλλού. «Φυλάμε τις δυνάμεις μας για τον πραγματικό αντίπαλο, την Πινοσετική λαίλαπα που ετοιμάζει με ζέση η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη και επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα για συμπόρευση με κάθε προοδευτικό άνθρωπο που θέλει να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας για να σταθούμε εμπόδιο στην ερημοποίηση της χώρας».